Yllättävä aamupala pitää nälän loitolla lounaaseen asti – kokeile!

letut, pannukakku, marjat
Jamie Oliverin lettureseptillä täytät vatsan heti aamusta. Kuvituskuva. Shutterstock

Olisitko ajatellut, että smoothien ja letut voi yhdistää hauskalla tavalla? Testaa Jamie Oliverin aamiaislettureseptiä. 

Jamie Oliverin Arjen superruokaa -kirjasta löytyvä aamiaisresepti pitää nälän poissa pitkään. Näiden smoothielettujen sisältämän täysjyväjauhon ansiosta nälkä ei nimittäin yllätä ennen lounasta. Lisäksi herkku sisältää C-vitamiinipitoisia hedelmiä ja marjoja.

Smoothieletut

4 annosta

320 g mustikoita tai vadelmia
1 kypsä banaani
1 3/4 dl kevytmaitoa
1 iso kananmuna
4 dl täysjyväjauhoa
2 tl leivinjauhetta
4 rkl luonnonjogurttia
jauhettua kanelia
30 g paloiteltuja, suolattomia pähkinöitä
(manuka)hunajaa

VINKKI: Voit paistaa letut heti tai säilyttää taikinaa jääkaapissa jopa kolmen päivän ajan niin, että saat paistettua lettuja peräkkäisinä aamuina.

Tee näin: Sekoita tehosekoittimessa puolet marjoista, kuorittu banaani, maito, kananmuna, jauhot ja leivinjauhe tasaiseksi lettutaikinaksi. Kumoa taikina kulhoon ja kääntele sekaan loput marjat. Nosta suuri tarttumattomaksi käsitelty paistinpannu liedelle ja kuumenna se vähintään keskikuumaksi. Lisää pannulle sitten taikinaa niin, että saat paistettuja isoja tai pieniä lettuja, oman makusi mukaan. Paista molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan, kunnes lettujen pinta on rapean kullanruskea.

Oliver kertoo toisinaan paistavansa lettuja vielä ylimääräiset 30 sekuntia kummaltakin puolelta niin, että pinnasta tulee todella rapea. Tarjoa heti, ja paista samaan aikana loput letut.

Halkaise letut ennen tarjoamista niin, että marjat tulevat näkyviin. Lisää letun päälle nokare jogurttia, ripottele pinnalle kanelia ja vähän paahdettuja pähkinäpaloja, ja viimeistele valuttamalla päälle hunajaa.

Resepti: Jamie Oliver: Arjen superruokaa

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.