Tee näistä tutuista aineksista entistä parempaa arkiruokaa – salaisuus piilee valmistustavassa

kana ja kasvikset
Kasviksia voi valita kanan seuraksi oman maun mukaan. Kuvituskuva. Shutterstock

Tuntuuko, että viikosta toiseen pöydässä pyörivät aina samat reseptit? Arjen kiireiden keskellä ruoka halutaan useimmiten pöytään helposti ja nopeasti. MTV:n toimitus paljastaa parhaat arkiruokareseptinsä, jotka syntyvät alle puolessa tunnissa.

Kana ja kasvikset ovat monissa perheissä paljon käytettyjä ruoka-aineksia, joista päivällinen syntyy nopeasti. Tuttuun ruokaan saa vaihtelua, kun kokeilee erilaisia mausteita ja valmistustapoja.

Makuja.fi:n uudessa juttusarjassa esitellään MTV:n toimituksen suosikki-arkiruokareseptejä, jotka on helppo ja nopea valmistaa.

– Teen todella usein soijamaustettua kanaa höyrytetyillä kasviksilla. Reseptin ainesosissa ei ole mitään ihmeellistä, mutta herkku syntyy valmistustavasta. On nopea, ja maistuu sekä aikuisille että lapsille, ja olen tarjonnut monta kertaa vieraillekin, kertoo MTV:n uutistuottaja Krista Rastamo.

– Kana ei kuitenkaan saa olla liian paksua, koska silloin ei tule hyvää, kana ei maustu tarpeeksi hyvin sisälle asti. Meillä on useimmiten kukka- ja parsakaalia ja porkkanaa höyrytettynä. Lisukkeena on myös avokadoa ja pikkutomaatteja.

Jos reseptin mukainen kanojen pinta ei onnistu heti ensimmäisellä kerralla, kehottaa Rastamo kokeilemaan sitä uudestaan.

Soijamaustettu kana höyrytetyillä kasviksilla

Kanaa tai kalkkunaa (ohuen ohuina viipaleina, sisäfileenä tai suikaleina)

Voita ja oliiviöljyä (näiden sekoituksesta tulee paras, mutta kukin voi käyttää totuttuja rasvojaan)

Soijakastiketta

Kasviksia maun mukaan

Ota kanat ulos jääkaapista, ja valmistele sillä välin kasvikset: Pese tai kuori ja pilko, ja laita vesi kiehumaan.

Itse käytän kattilassa teräksistä höyrytysalustaa. Laita kasvikset hyörystymään, kun vesi kiehuu. Ne ovat valmiita samaan aikaan kuin kanakin.

Sulata voi-oliiviöljy-seos hyvällä paistinpannulla isolla lämmöllä. Rasvaa ei tarvita hirveitä määriä, mutta enemmän kuin nokare.

Lisää kanat ja kaada kanojen päälle reilusti soijaa, paketilliseen kanaa ehkä noin 2–3 rkl. Rasvan ja soijan suhde on sellainen 50–50. Heiluttele pannua, että soija ja rasva sekoittuvat ja sitä menee kaikkialle. Anna kanojen paistua vähän aikaa ja käännä. Älä vähennä lämpöä, jos kanat eivät ala palaa. Kääntele kanoja.

Ideana on, että kanat kypsyvät ”kastikkeessa”, joka pikkuhiljaa imeytyy niihin ja ruskistuu rapeaksi pinnaksi. Kanoja pitää käännellä aika tiheään, eikä lämpötila saa olla liian pieni. Kun ”kastike” alkaa hävitä ja pinta on rapsakan ruskea, kanat ovat kypsiä.

Resepti: Krista Rastamo

***

Kanasta syntyy myös tämä helppo ja herkullinen wokki! 

Herkullinen kanawokki 0:31

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat