Leipomotyöntekijän sormet vahingoittuivat taikinakoneen terään – toimitusjohtajalle ja esimiehelle sakot vakavista työturvalaiminlyönneistä

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut leipomoyrityksen toimitusjohtajan ja leipomon esimiehen 30 päiväsakon rangaistuksiin työturvallisuusrikoksista, kertoo Lounais-Suomen aluehallintovirasto tiedotteessa.

Käräjäoikeus antoi tuomion vuonna 2019 leipomossa sattuneesta työtapaturmasta, jossa leipomotyöntekijän sormet vahingoittuivat osuessaan taikinanpaloittelukoneen leikkaavaan terään.

Kone oli joko käynnistynyt tai ollut käynnissä, kun työntekijä oli puhdistanut sitä. Koneesta puuttui käynnistymisen estävä turvakytkin, eikä koneelle ollut käyttöohjetta.

Käräjäoikeudessa tapauksen todistelussa kävi lisäksi ilmi, että työpaikalla turvallisuusohjeita "jaettiin suullisena perimätietona".

Käräjäoikeuden mukaan taikinanpaloittelukone oli työturvallisuusmääräysten vastainen. Lisäksi käräjäoikeus katsoi työnantajan edustajien toimineen huolimattomasti työturvallisuuden edistämisessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja