13-vuotiaat pojat näkivät Oulun veriteon – äiti kertoo MTV Uutisille: "Näky ei ollut aikuisillekaan sopiva"

Oulun Kaukovainiolla iltakahdeksan aikaan tapahtunut puukotus tapahtui lähellä leikkipuistoa, jossa oli viettämässä kesälomailtaansa 13-vuotiaiden poikien joukko.

Yhden pojan äiti kertoo MTV Uutisille verisen illan tapahtumista.

– Poikani oli kaveriporukan kanssa leikkipuistossa. He alkoivat kuulla meteliä ja huutoa ja säikähtivät tilannetta. He näkivät että maassa makaa ihminen verissään. Poikani soitti minulle. Pojat kertoivat, että paikalla on paljon verta ja että uhri varmasti kuolee.

Äiti kertoo, että hänen poikansa tuli tapauksen jälkeen kotiin. Äiti kävi tarkistamassa tilanteen, jolloin poliisi oli jo saapunut paikalle.

– Muut pojat olivat palanneet katsomaan tilannetta mäen päälle ja sanoin, että lähtekää pois. Se näky ei ollut lasten silmille sopiva, kun se ei ollut aikuisten silmillekään sopiva.

Paljon poliiseja

Äiti kertoo, että hänen poikansa on peloissaan tapauksesta.

– Olemme vanhempien kanssa soitelleet ja keskustelleet asiasta. Lapsia pelottaa, että jos tämä tulisi omalle kohdalle.

Äiti kertoo, että poliiseja liikkui alueella huomattavan paljon tapauksen jälkeen.

– Lähdimme autolla hakemaan jäätelöä lohdutukseksi kaupasta, niin silläkin matkalla tuli vastaan kuusi poliisiautoa, äiti kertoo.

Äiti kertoo olevansa huolissaan väkivaltaisen käyttäytymisen lisääntymisestä.

– Tämä oli pojalleni jo toinen kerta, kun hän joutuu todistamaan veritekoa. Muutama vuosi sitten jouduimme todistamaan toista puukotustapausta, joka täällä tapahtui.

Lue myös:

    Uusimmat