Mainos

Leikkauspäätökset närästävät somessa: "Miehet, jotka vihaavat pienipalkkaisia naisia"

Hallituksen ilmoitus työntekijöiden sunnuntaikorvauksien pienentämisestä on kuumentanut tunteita sosiaalisessa mediassa.

Suunniteltujen leikkausten on katsottu kolahtavan kovimmin pieni- ja keskituloisiin naisvaltaisiin aloihin.

Suurinta kritiikkiä leikkausilmoituksesta on saanut perussuomalaiset, joka vielä alkukesästä vastusti lisien leikkaamista.

– Sunnuntai on pyhä päivä. Pidän hyvänä käytäntöä, että pyhyyden taju yhteiskunnassa säilyy, puolueen puheenjohtaja Timo Soini kommentoi kesäkuussa Ylen haastattelussa

Samoilla linjoilla oli tuolloin myös työministeri Jari Lindström. Nyt perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi hallituksessa kuitenkin leikkaukset.

Puolueen ja Soinin takinkäännön on nostanut tapetille muun muassa vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen.

– Sinä olit vaalien alla suuri kansan mies, duunarin puolella ja köyhän rinnalla aina ja iänkaikkisesti. Sulle ja sun jengille sunnuntailisät oli pyhiä, pienipalkkaisia kun ei teidän mielestä saanut kurittaa, Kyllönen kirjoittaa blogissaan.

– No nyt ei tehdä enää pyhänä töitä kun kaikki päivät on arkea. Matalapalkkaisten naisten kukkarosta kiikutetaan rahat elinkeinoelämän taskuun. On se jännä miten Suomen vienti lähtee vetämään hoitajia, siivoojia, lastentarhanopettajia ja kaupan myyjiä kyykyttämällä.

Myös Twitter on täyttynyt hallituksen leikkausilmoitusta arvostelevista viesteistä:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.