Mainos

Hallituksen yllätysveto ei vakuuta kansaa: Lomarahojen leikkaaminen epäilyttää monia

Hallituksen eilisiltainen ilmoitus sunnuntailisien ja ylityökorvausten leikkausten perumisesta on herättänyt suomalaisissa sekä tyytyväisyyttä että epäilyksiä.

Hallitusta ja erityisesti Juha Sipilää on kiitelty sosiaalisessa mediassa, mutta suuressa osassa kommentteja myös epäillään lomarahauudistuksen toimivuutta.

Moni myös ihmettelee, miten hallitus päätyi hyvin toisenlaiseen esitykseen kuin aluksi suunniteltiin. Tämä on herättänyt kysymyksiä hallituksen kyvykkyydestä ja siitä, miltä pohjalta päätöksiä tehdään.

Hallitus kertoi illalla, että sunnuntailisien ja ylityökorvausten leikkaukset korvataan leikkaamalla lomarahoista 30 prosenttia.

Kymmenet ovat kommentoineet hallituksen eilisiltaista ilmoitusta myös MTV Uutisten Facebook-sivulla.

– Me pienipalkkaiset vuoro -ja viikonlopputyötä tekevät kiitämme. Liittoja, kommentoi Ulla.

– Peukkua tuosta ei voi antaa kuin pakottavan lainsäädännön poistamiselle. Varmasti tasapuolisin, kun verrataan eri työntekijöitä, mutta edelleen maksajana työntekijät, huomauttaa puolestaan Mika.

Moni nostaa jälleen esiin myös kysymyksen siitä, miten hallitus tai varakkaammat osallistuvat talkoisiin.

– No jos "pitkät" lomat lähtevät, niin uupumus lisääntyvät ja sairaslomat. Mitähän tämä klaani mahtaa antaa itseltään? kirjoittaa Mervi.

– Toisin sanoen hallitus ei ollut edes perehtynyt kunnolla leikkauksiin ja miettinyt vaihtoehtoja. Pitäisikö vielä kerran miettiä ja kurkistaa vaikkapa omille tileille ja kaikkiin puvuntaskuihin, jos mitään leikkauksia ei tarvitakaan, vaan puuttuvat rahat löytyisivätkin esimerkiksi herrojen tai yritysten jemma-nimisestä paikasta, huomauttaa Jantta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.