Leijonista tuttu puolustaja löi vastustajaa rajusti mailalla kasvoihin, piti tilannetta vahinkona – kurinpito lätkäisi pelikiellon ja sakot

Poikittaisella mailalla päähän - Tunteet kuumenivat ensimmäisen erän päätyttyä 1:32
Djurgårdenin ja Skellefteån pelaajat ottivat aikaisemmin tällä viikolla rajusti yhteen summerin soitua.

Ruotsin jääkiekon korkeimmalla sarjatasolla SHL:ssä Timrå IK:ta edustava Janne Jalasvaara löi perjantaina putoamiskarsinnassa IK Oskarshamnin Filip Sveningssonia mailalla kasvoihin. Suomalainen pitää tilannetta vahinkona, mutta kurinpito langetti tapauksesta kolmen ottelun pelikiellon.

Jalasvaara ja Sveningsson kamppailivat ottelun kolmannessa erässä maalin edessä. Suomalaispuolustaja löi Sveningssonia mailan varrella kasvoihin ja tämä kaatui jään pintaan. Tilanteen voit katsoa tästä.

Jalasvaara sai ottelussa kahden minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Tapaus eteni kuitenkin kurinpitolautakuntaan, joka mätkäisi suomalaiselle kolmen ottelun pelikiellon ja noin 1500 euron sakon.

Kurinpidon mukaan pelikieltoa annettiin, koska Jalasvaara käytti taklauksessa mailaansa ja osui vastustajaa päähän. Toiminta olisi voinut johtaa Sveningssonin loukkaantumiseen.

– Janne Jalasvaara käyttää poikittaista mailaa kovaa ja osuu Oskarshamnin pelaajaa päähän. Kurinpitolautakunnan mielestä Jalasvaara on ollut varomaton ja syyllistynyt päähän kohdistuneeseen taklaukseen. Käytös johtaa pelikieltoon, kurinpitotiedotteessa kerrottiin.

Puolustajan mukaan kyseessä oli täysi vahinko.

– Kamppailin maalin edustalla ja yritin harhauttaa vastustajaa. Samalla hetkellä mailani osui vastustajan oikeaan hanskaan ja osui hänen kasvoihinsa. Tavoitteenani oli estää häntä pääsemästä maalin eteen, eikä lyödä häntä kasvoihin! Kyseessä on vahinko!

Timrå ja Oskarshamn kamppailevat paikasta SHL:ssä. Jalasvaaran edustama Timrå jäi sarjan viimeiseksi, Oskarshamn puolestaan tavoittelee nousua Allsvenskanista pääsarjatasolle.

Jalasvaara teki 38 runkosarjaottelussa kaksi maalia ja syötti yhden osuman. Hän pelaa toista kauttaan Ruotsissa, viime vuonna suomalainen edusti Rögle BK:ta.

Oskarshamnissa pelaavat suomalaiset Janne Kivilahti, Arsi Piispanen ja Matias Sointu.