CHL:ssä nähdyllä rajulla taklauksella vakavat seuraukset – Stanley Cup -voittajan ura ohi, taklaajalle haetaan pahoinpitelysyytettä

1:28

Jääkiekon CHL:ssä nähtiin vuosi sitten raju tilanne, kun saksalaisen Adler Mannheimin Thomas Larkins taklasi ruotsalaisen Brynäs IF:n Daniel Paillea päähän. Kuolleesta kulmasta tullut taklaus päätti Paillen uran. Ruotsalaislehti Sportbladetin mukaan Larkins saanee tempustaan pahoinpitelysyytteen.

Pääkuvan videolla CHL:n tiistain pudotuspelikierroksen kolme hienointa osumaa.

Larkins taklasi Paillea rajusti Mannheimin ja Brynäsin välisessä CHL-ottelussa vuosi sitten. Brynäsin hyökkääjä oli tilanteessa kiekoton, eikä osannut varautua tulevaan niittiin. Kanadalainen jäi tuskaisen näköisenä jään pintaan. 

Boston Bruinsissa Stanley Cupin voittanut ja NHL:ssä yli 600 ottelua pelannut Paille ilmoitti kesällä lopettavansa uransa taklauksesta tulleeseen päävammaan. Larkins pelaa yhä Mannheimissa Saksan DEL-liigassa.

– Yritän olla olematta vihainen, kun ajattelen tapahtunutta. Olen enemmänkin pettynyt, Paille sanoi Sportbladetin mukaan The Athleticille kaksi kuukautta sitten.

Videon taklauksesta voit katsoa alta.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Paikallinen syyttäjänvirasto teki tapauksesta pahoinpitelyilmoituksen poliisille. Asia on ollut oikeuslaitoksen käsittelyssä ja ruotsalaislehti Sportbladetin mukaan on hyvin todennäköistä, että syyttäjä Joakim Johansson nostaa ensi viikolla syytteen Larkinsia vastaan.

Syyttäjän mukaan puolustajan taklaus oli väkivaltaa, eikä kuulu kaukaloon.

– Tilanteessa oli enemmän väkivaltaa kuin urheilussa voidaan sallia. On selvää, että tässä tapauksessa kallistutaan syytteen nostamisen kannalle, hän sanoi Sportbladetille.

Johansson ei ole kuitenkaan vielä täysin varma syytteiden nostamisesta. Taklaaja eli Larkins tapaa asianajajansa ensi viikolla, minkä jälkeen päätös tehdään.

– He voivat kertoa tapahtumista enemmän, joten yksityiskohtia voi joutua selvittämään vielä lisää. En kuitenkaan usko niin. Kaikki on videolla, joten tilanne ei ole kovin monimutkainen, syyttäjä painottaa.

Larssonin syyttämiseen tai syyttämättä jättämiseen vaikuttaa myös kolme vuotta sitten SHL:ssä nähty tapaus. Nykyään Djurgården IF:ää edustava Jakob Lilja löi Malmö Redhawksin Jens Olssonia poikittaisella mailalla niskaan ja sai pahoinpitelysyytteen.

Tapausta käsiteltiin Ruotsin kaikilla kolmella oikeusasteella, minkä jälkeen Korkein oikeus tuomitsi Lilja sai tuomion pahoinpitelystä.

– Korkein oikeus esitti kohtia, joita voidaan soveltaa myös tässä tapauksessa, kun kyse on väkivallasta urheilun parissa. Tapaukset ovat samankaltaisia, Johansson sanoo.

Johanssonin mukaan mahdollinen oikeudenkäynti pidettäisiin aikaisintaan alkuvuodesta 2019, todennäköisesti loppukeväällä.

Taklauksista nostetut oikeusjutut ovat harvassa. Suomessa vastaava nähtiin, kun Jokereiden Semir Ben-Amor hyökkäsi HIFK:n Ville Peltosen kimppuun ja löi tätä useita kertoja. Ben-Amor sai pahoinpitelystä 60 päiväsakkoa, mikä teki hänen silloisilla tuloillaan 3540 euroa. Tilanteesta tuomittiin myös 18 ottelun pelikielto.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja