Leijonille upea voitto! Kapteeni niittasi voittomaalin loppuhetkillä

Leijonat voitti Venäjän 2-1 Tshekin EHT-turnauksen ottelussa lauantaina. Ottelun ratkaisu nähtiin vain kaksi minuuttia ennen loppua, kun kapteeni Jere Sallinen tykitti Leijonien voittomaalin.

Leijonien ensimmäisen maalin teki Henri Jokiharju. Leijonien parhaaksi valittiin 31 kertaa torjunut maalivahti Ville Husso.

Leijonien alku otteluun oli vaisu ja laukauksia ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Venäjän maalia kohti tuli vain yksi.

Venäjä siirtyi johtoon ajassa 7.15 Nikita Gusevin napakalla rannelaukauksella, johon Hussolla ei ollut mitään saumaa.

Leijonat paransi toisessa erässä ja palkinto tuli ajassa 34.39, kun vasta uransa toista maaotteluaan pelannut Jokiharju tykitti Antti Suomelan namupassista Leijonat tasoihin. Maali oli Jokiharjun A-maajoukkueuran ensimmäinen. Osuma tuli ylivoimalla.

Ottelu näytti etenevän jatkoajalle, mutta Ville Pokan loistava syöttö löysi Sallisen, joka pääsi nokikkain Venäjän maalivahdin Igor Shestjorkinin kanssa ja laittoi kiekon varmasti Venäjän maaliin.

Leijonien EHT-turnaus huipentuu sunnuntaina Ruotsia vastaan.