Leijonille nihkeä voitto – Valko-Venäjä piinasi jälleen

Suomi voitti Valko-Venäjän 4-3 jatkoajan jälkeen Hämeenlinnassa pelatussa harjoitusottelussa perjantaina. Leijonien voittomaalin teki Pekka Jormakka.

Jormakka siivosi irtokiekon verkon perukoille jatkoajalla ajassa 61.16. Maali syntyi ylivoimalla.

Leijonien kolmesta muusta maalista vastasivat Veli-Matti Savinainen, Juuso Puustinen ja Casimir Jürgens. Savinaisen ja Puustisen maalit syntyivät myös ylivoimalla.

Leijonat johti vakuuttavan avauserän jälkeen ottelua jo 2-0, mutta Valko-Venäjä ei luovuttanut. Kaksi maalia toisen erän avauspuoliskolla toi Valko-Venäjän tasoihin.

Dmitri Znakharenko vei Valko-Venäjän 3-2-johtoon ajassa 53.20, mutta Leijonat ei lannistunut. Jürgens tasoitti ottelun vain vajaa neljä minuuttia ennen loppua ja Jormakan maali jatkoajalla sinetöi Leijonien voiton.

Leijonat oli hävinnyt torstaina Valko-Venäjälle jatkoajan jälkeen 2-3.

Leijonien seuraava harjoitusottelu pelataan 11. huhtikuuta Latviaa vastaan Riikassa.