Leijonien sensaatiomaisen voiton rakentaja teki taikoja – pesäpallotaidot kriittisellä hetkellä esiin: "Ei tainnut kukaan muu nähdä"

Toni Rajala järjesteli Suomen upeaa voittoa Kanadasta MM-kisojen avauspelissä. Rajala näytti omaa taitopakkiaan kahdella tavalla näyttävästi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Slovakia-Suomi lauantaina 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Suomi kaatoi Kanadan 3-1. Ensimmäinen maali tuli seitsemän minuutin jälkeen, kun Rajala syötti ohjasi omalta alueelta jalkojensa välistä kiekon keskelle, ja Kaapo Kakko rynnisti läpi.

– Pulun silmällä näin, että siellä ollaan menossa nuorena poikana vähän läpiajoon. Sain hyvin ohjattua sen hänelle. Hienosti nuori mies laittoi viileästi sisään. Hyvä ja tärkeä maali, ensimmäinen maali Kanadaa vastaan ja saatiin hyvä tatsi siitä, Rajala hekumoi ottelun jälkeen.

Kanada tuli tasoihin nopeasti, mutta Suomi pysyi kyydissä. Kolmannessa erässä Leijonat sai ensimmäisen ylivoimansa ja kello ehti raksuttaa vain sekunteja. Mikko Lehtosen lämäri pomppasi päädystä korkealle ilmaan ja suoraan Kanadan maalin eteen. Rajala näytti olevan ainoana tilanteen tasalla.

– Joo! Vanhalla pesäpallotaustalla katsoin, kun tuli syöttö sieltä yläilmoista, että tippuu hyvin jäähän. Pääsin siitä lakaisemaan ja taisi olla aika lähellä, ettei se mennyt sisään jo. Sitten (Arttu) Ilomäki oli siinä, tamperelaislähtöinen Rajala kertasi Ilomäen tekemää maalia.

– Ei tainnut oikein kukaan muu nähdä, missä kiekko oli ja sain aika rauhassa itse katsella siitä, hän lisäsi.

Suomi pelasi ennakkoluulottomasti, ei kumarrellut kuvia ja otti ansaitun voiton. Perusta valettiin jo viime viikon Euro Hockey Tourilla, jossa Tshekki, Venäjä ja Ruotsi pelasivat NHL-pelaajia vilisevillä kokoonpanoilla.

– Tiedettiin jo viime viikolla, että pystytään kyllä haastamaan, kun kaikki pistävät kaiken likoon ja tehdään yhdessä hommia paljon. Se voittaa välillä noi änäriäijät, kun tekee hommia paljon, Rajala sanoi iloisena.

Leijonien turnaus jatkuu jo lauantaina, iltapelissä vastassa on kisaisäntä Slovakia.

Lue myös:

    Uusimmat