Leijonien tähtihyökkääjä ilahtui NHL:stä tipahtaneesta uutisesta – jakoi heti kovat ylistykset Mikael Granlundin suuntaan

Leijonien tähtihyökkääjä Sakari Manninen tervehti ilolla uutista siitä, että Mikael Granlund on liittymässä Suomen joukkueen vahvuuteen.

Leijonat kertoi keskiviikkona, että NHL-seura Nashville Predatorsin hyökkääjä Granlund vahvistaa Suomen joukkuetta tämän kevään MM-kotikisoissa.

Granlund, 30, takoi tällä kaudella Predatorsissa 80 runkosarjaotteluun tehot 11+53=64. Sen päälle hän merkkautti vielä neljässä pudotuspeliottelussa kolme syöttöpistettä.

Leijonien joukkue kuuli Granlundin tulosta keskiviikon jääharjoitusten alla.

– Onhan tuo erittäin suuri ilonaihe ja etu koko Suomen joukkueelle, kun tuollainen pelimanni tulee mukaan, Leijonien tähtihyökkääjä Sakari Manninen sanoi MTV Urheilulle Granlundista.

– Hänellä on kokemusta ja taitoa. Eikä pelkästään kentällä, vaan myös kentän ulkopuolella. Hän on käynyt monet kisat ja hän on pelannut satoja NHL-pelejä. Kova lisä tähän joukkueeseen, Manninen ylistää.

Granlundin perhe on tullut Manniselle tutuksi erityisesti velipojan Markuksen kautta. Manninen kun on pelannut jo tovin ajan samassa seurajoukkueessa ja samassa ketjussa Markus Granlundin kanssa.

– Erittäin taitava pelimies hänkin. Velipoika on samanhenkinen peluri. He ovat taitavia, älykkäitä ja erittäin kovia, kilpailullisia pelimiehiä, Manninen sanoo Granlundin veljeksistä.

Leijonien tuoretta NHL-vahvistusta Mikael Granlundia on viety Mannisen johtamaan ykkösketjuun, jossa toisella laidalla viilettää Teemu Hartikainen. Muun muassa Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi, että yhdistelmän muodostaminen on ”hyvinkin mahdollista”.

 – Katsotaan sitten, että mitkä ne sommitelmat ovat, Manninen tyytyi kommentoimaan aihetta.

Lue myös:

    Uusimmat