Mainos

Leijonien suurlupaus antaa näytteitä upeasta NHL-tulevaisuudesta – ”Ei tarvitse aristella”

1:00

Yksi Suomen suurimmista puolustajalupauksista, Miro Heiskanen, on päässyt kukoistamaan MM-kisojen raikkaassa pelityylissä. Hänen otteensa teroittavat entisestään sitä, että hän on jo pian NHL-puolustaja.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

18-vuotias Heiskanen oli jo viime kesänä hänet varanneen Dallas Starsin suunnitelmissa, mutta aivotärähdys esti harjoitusleirin ja hän pelasi kauden HIFK:ssa. On päivänselvää, että Heiskanen lähtee tulevana kesänä Dallasiin ja hyvin todennäköistä, että hän jää sille tielle, parhaimmillaan jopa NHL:ään.

MM-kisoissa hän on esiintynyt edukseen: rauhallisuus kiekon kanssa hivelee silmää ja nuorukainen on pärjännyt myös kovissa taisteluissa Kanadan ja Yhdysvaltojen NHL-pelaajia vastaan.

- Kova on ollut vauhti, eikä aikaa ole hirveästi, jos vaikka lähtee omista. Paine tulee kovaa, mutta on tuntunut hyvältä, Heiskanen sanoo pohjoisamerikkalaisia vastaan pelatuista otteluista.

Näyte puolustuspään taisteluvalmiudesta saatiin eilen Yhdysvaltoja vastaan, kun Heiskanen esti varman maalin voittamalla Dylan Larkinin puhtaassa mailakamppailussa:

1:00

Hyökkäyssuuntaan Heiskanen on pelannut isolla itseluottamuksella, mutta esimerkiksi liigakauteen verrattuna hieman turvallisemmin. Syykin on selvä, vastustajat ovat yksinkertaisesti parempia.

- Ehkä kuitenkin tilaa on vähemmän, joten ei ole niin helppoa nousta. Kaikki tulevat kovaa päälle, niin pitää ehkä nopeammin antaa se ykkössyöttö. Kyllä täällä on liigaa kovempi taso, Heiskanen sanoo.

- Kisoissa ei ole tullut suurempia yllätyksiä, mutta tosi taitavia ja hyviä pelaajia kaikki ovat. Sillä tavalla on vaikeampaa, että on sellaista oveluutta karvauksessa ja sellaisessa, eli pitää olla hereillä.

2:29

Pisteet 0+2 tehneen Heiskasen mielestä hän voisi olla vieläkin parempi hyökkäyssuuntaan. Hänen vahvuutensa ovat kuitenkin päässeet entistä paremmin esille, kun Suomi pelaa nopeaa ja aktiivista reagointilätkää. Tietynlainen luomu-peli ja reagointi nostavat kiekollisesti kyvykkäitä pelaajia entistä näkyvämmin esiin. Heiskasen kohdalla juuri tämä on toteutunut, hän on päässyt kukoistamaan Suomen pelitavan ansiosta.

- Tämä on ollut tosi kivaa, ei tarvitse turhaan miettiä, saako mennä, vaan voi vapaasti ja rohkeasti pelata, eikä tarvitse aristella mitenkään. Varmasti sitä on kiva katsoakin, kun saa koko ajan mennä, eikä tarvitse mietiskellä turhaan, Heiskanen miettii.

2:01

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.