Suomen riesaksi NHL:n ehdoton eliittipelaaja – Leijonat-pakki virnuilee: ”Ei kyllä mahtuisi meidän joukkueeseen”

Leijonien puolivälieräpelin yksi kovimmista yksilöhaasteista on Sveitsin puolustaja Roman Josi.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Josi on noussut Nashville Predatorsin puolustuksen johtajaksi ja on yksi niistä syistä, miksi Nashville on ollut parin kauden ajan NHL:n ehdotonta kärkeä. Josi on takonut neljällä edellisellä kaudella pakin tontilta 218 tehopistettä ja hän on ollut kahdesti viiden parhaan joukossa NHL:n parhaan puolustajan äänestyksessä.

Eli, menisi heittämällä Leijonien joukkueeseen, eikö?

- Ei kyllä mahtuisi, nyt ei kyllä mahtuisi, Leijonien Markus Nutivaara repesi nauramaan.

Todellisuudessa Josi on yksi niistä puolustajista, joita kaksi kautta NHL:ssä pelannut Nutivaara seuraa itsekin.

- Hän on ihan kärkipakkeja änärissä, ehkä jopa vähän aliarvostettu vaikka häntä hehkutetaankin. Hän on varmasti koko Nashvillen ydin. Tykkään katsoa, kun hän pelaa, pelityyli on raikas. Hän on niin hyvä luistelemaan ja on rauhallinen pakki ja tekee paljon oikeita ratkaisuja. Hän näyttää puolustavalta puolustajalta ja tekee kaiken oikein puolustuspäässä, mutta sitten hyökkäyspäässä tekee omia taikojaan ja pystyy harhauttamaan kärkihyökkääjän. Turha häntä on lähteä pelkäämään liikaa, mutta totta kai pitää tiedostaa, että hän on kentällä, Nutivaara summasi.


Suomen puolustajien ei ole tässä turnauksessa tarvinnut hävetä, päinvastoin. Leijonien puolustus pelaa juuri samaan tyyliin, rohkeasti kiekolla ja aktiivisesti vastustajaa painostaen. Leijonien puolustajien pistepörssiä selkeästi johtava Nutivaara (2+6) on ollut ehdoton johtohahmo, mutta hänellä on omasta mielestään vielä varaa olla ”napsun verran parempi”.

Leijonien seitsemän pakin peluutus on toiminut näyttävästi, etenkin kun kaikki ovat samantyyppisiä puolustajia.

- Meillä on niin hyvä ja sulava pelirytmi, että sitä ei hoksaakaan, ettei siellä ole tuttu pakkipari vierellä. Kaikki osaavat liikkua ja kaikille saa pelata kiekolla. Ei tarvitse miettiä erikoisuuksia, kun menee kentälle, Nutivaara sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat