Leijonien sensaatio oli lähellä murtua loppuhetkillä – kaivattu pelastaja säteili: ”Sen takia mä olen siellä”

Suomen maalivahti Kevin Lankinen säteili onnellisena, kun uran ensimmäinen MM-ottelu oli päättynyt 3-1-voittoon Kanadasta. Jonathan Marchessault’n tekemään maaliin ei ollut asiaa, mutta muuten Lankinen hoiti hommansa virheettömästi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Slovakia-Suomi lauantaina 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Ensimmäinen erä oli Lankiselle vaikea, kun Kanada ei paljon vetoja saanut. Toisessa erässä paine oli Suomen päädyssä ja tuolloin Lankinen pääsi rytmiin ja napsi tärkeitä torjuntoja. Peliä oli jäljellä vajaa minuutti, kun Leijonien pakit menettivät kiekon ja Anthony Mantha pääsi aivan yllättäen nokikkain Lankisen kanssa.

Hän harhautti rystylle ja Lankinen venytti vasemman jalkansa eteen. Kiekko päätyi Kaapo Kakolle, joka purjehti sinetöimään 3-1-osuman tyhjään verkkoon.

Ilman Lankisen paraatipelastusta suomalaisten ilmeet pelin jälkeen olisivat voineet olla aika erilaiset. Mutta, Lankinen hoiti vain hommansa.

– En tiedä, mitä siinä tapahtui. Sen takia minä olen siellä maalilla, että jeesaan äijiä, kun on tarve. He jeesasivat minua koko pelin ajan tuossa, niin oli kiva ottaa se kiinni, Lankinen kertaili pelin jälkeen.

Lankinen torjui lopulta 20 kutia.

– Maistuu, oli aika ehjä esitys meiltä joukkueena. Oli helppo olla maalilla kun äijät pelasivat niin hyvin mun edessä, Lankinen totesi.

– Totta kai jännitti, se kuuluu aisaan. Yleensä kun jännittää, saa parhaan irti kropasta. Sopiva jännitys oli, ja pystyin kuitenkin nauttimaan tänään koko pelistä. Oli tosi kivaa.

Lankinen ylisti joukkuetta, joka teki hänen elämänsä helpoksi.

– Kiva katsoa, kun äijät pelasivat hyvin. Olen tyytyväinen tietenkin, voitto ja yksi päästetty. Voin olla helpottunut siinä mielessä. Meillä oli monta onnistujaa, niin olen itsekin aika tyytyväinen. Ei Kanadalla montaa maalipaikkaa ollut, ja mitä oli, pystyin hoitamaan ja omat hoiti riparit pois. Pelattiin juuri niin kuin piti ja tulos oli sen mukainen, Lankinen summasi.

Lankinen antoi myös ison näytteen valmennusjohdolle kyvyistään. Suomen turnaus jatkuu huomenna Slovakiaa vastaan, pelaava maalivahti ei vielä ole tiedossa.



Lue myös:

    Uusimmat