Leijonien NHL-supertähti Mikko Rantanen vastaa Olli Jokisen epäilykseen – "En ole!"

Leijonien NHL-supertähti Mikko Rantanen ei ole saanut vielä kunnolla koneita käyntiin MM-kaukaloissa. Rantanen vastaa nyt muun muassa C Moren asiantuntijan Olli Jokisen esittämään epäilykseen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Avausottelu Tshekki–Suomi pe 10.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.00!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Rantanen, 26, on nakuttanut kolmessa MM-ottelussa tehot 0+2.

Odotukset olivat korkealla, kun Rantanen saapui kisoihin. Olihan alla 55 maalin ja 105 pisteen kausi NHL:ssä.

C Moren asiantuntija Olli Jokinen epäili Ruotsi-ottelun jälkeen, että Rantasen peliin olisi hiipimässä tuskastumisen merkkejä.

– Näkyykö, että on otettu liikaa paineita? Kuitenkin huippupelaajasta kyse ja maalitili ei ole avautunut. Onko jotain tuskaa tulossa? Itsekin on tullut oltua noissa tilanteissa. Maali auttaisi, Jokinen pyöritteli, viitaten omaan MM-kisahistoriaansa.

Käännetään kysymys sen kohteena olevan tahon suuntaan.

Oletko turhautunut tai tuskastunut, Mikko Rantanen?

– En ole! Tässä on vielä paljon pelejä edessä ja tärkeimmät väännöt ovat vasta tulossa, Rantanen sanoo MTV Urheilulle.

Rantanen myöntää, että Leijonat-hokiin totuttelu on vienyt oman aikansa.

– Onhan tämä erilaista. Eri systeemi ja niin edelleen. Pitää vain yrittää saada lisää raivoa maalintekoon ja sopivaa rentoutta mukaan. Peli tuntuu paremmalta koko ajan.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Rantanen on hakenut kemioita ja kuvioita Leijonien ykkösketjun muiden jäsenten eli Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen kanssa. Parhaimmillaan erityisesti Rantanen ja Hartikainen ovat pistäneet hurjan klinikan päälle syvällä hyökkäysalueella.

– Ketjun pelissä on ollut ihan hyviä aihioita ilmoilla. Pitää lyödä nyt vain lentokeli päälle, Rantanen toteaa.

Rantanen, viime kesän Stanley Cup -voittaja, on huomion kohteena erityisesti aiempien saavutustensa myötä. Tämän myötä hän on kisoissa tiukan syynin kohteena. NHL:ssä Rantanen on voinut liitää himmeämmän tutkan alla, sillä Colorado Avalanche pelaa pienemmällä markkina-alueella Denverissä.

– Siellä homma on vähän erilaista kuin vaikka jos puhuu Toronton mediasta, Rantanen huikkaa.

Avaa vähän omasta näkövinkkelistäsi termiä niille, jotka eivät sitä tiedä.

– En ole tietenkään pelannut siellä eli (Toronto) Maple Leafsissa, mutta ihan jos vieraspeliin menee, niin kaikki kiinnostaa hieman enemmän. Analyyseissä mennään hyvin syvälle. Kanadassa muutenkin, jos laittaa television päälle, niin eri kanavilla pyörii jääkiekkokoosteita sun muita. Sitten jos Toronto häviää, niin siellä istutaan tunti ja vartti ja käydään kaikkea läpi. Se on huomannut, että Denverissä ei ole ihan tuota samaa, Rantanen perkaa.

Asialla on oma aasinsiltansa tämän kevään MM-kisoihin. Miljoonat ihmiset kun seuraavat Leijonien pelejä, minkä myötä isoimmat tähdet ovat jatkuvasti valokeilassa.

– MM-kisat ovat muutenkin jo iso juttu Suomessa, puhumattakaan vielä kotikisoista. Ihan ymmärrettävää, että nyt on tiukka seuranta päällä. Mikäs siinä. Ei sitä tuolla kentällä hirveästi mieti, että mitä joku ajattelee, jos menetän kiekon tuossa tai jotain. Keskittyy vain siihen seuraavaan vaihtoon ja yrittää voittaa, kun sitä tarvitaan, Rantanen miettii ja summaa:

– Yritetään nyt kääntää tämä suunta, Rantanen sanoo Leijonien tilasta ja siitä, miten Suomen joukkueen turnaus on alkanut yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla.

Leijonat pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun iltaottelussa vastaan asettuu Ranska.

Lue myös:

    Uusimmat