NHL-mestari Artturi Lehkonen esitti oman ehdotelmansa Leijonien ketjuista – Mikko Rantanen jakaa nyt kuvaavan paljastuksen kulissien takaa

Pitäisikö Leijonien muuttaa kokoonpanoaan? Olli Jokiselta selkeä näkemys 2:55
Video: Pitäisikö Leijonien muuttaa kokoonpanoaan? Olli Jokiselta selkeä näkemys

Pitäisikö Leijonien NHL-hyökkääjät Mikko Rantanen (Colorado Avalanche) ja Kaapo Kakko (New York Rangers) laittaa samaan ketjuun? Tämä pyörittely on käynyt kuumana viime päivien aikana. Muun muassa kaksikon hyvin tunteva NHL-mestari Artturi Lehkonen (Colorado Avalanche) jakoi oman ehdotelmansa siitä, missä Rantasesta saataisiin parasta irti. Rantanen kuuli Lehkosen kaavailuista, minkä perään hän jakoi kuvaavan paljastuksen kulissien takaa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Lehkonen esitteli Kalju Corner -podcastissa oman näkemyksensä siitä, mihin Rantanen kannattaisi sijoittaa Leijonien ketjuhierarkiassa.

– Laittaisin laitureista Kaapo Kakon Mikon ketjuun. He tuntevat kuitenkin toisensa, ja ovat kesällä kuin paita ja perse jäällä. Ehkä se vähän auttaisi Mikkoa. Ei tarvitsisi olla ihan koko aikaa kiekossa. Sentteriksi laittaisin Juho Lammikon, Lehkonen kaavaili.

Lehkonen ei ole suinkaan ainut, joka on pohtinut sitä, pitäisikö Leijonien tehdä muutoksia. Suomen turnaus kun on alkanut yskähdellen, kahden tappion ja kahden voiton muodossa.

Jutun yläreunan videolla pohditaan sitä, pitäisikö Leijonien tehdä muutoksia. Olli Jokinen jakoi aiheeseen suoran näkemyksensä.

Ketjuvastauksia saatiin torstaina, kun Leijonat asteli Tampereen Nokia Arenan harjoitushallin jäälle. Rantanen oli yhä tutulla paikalla Teemu Hartikaisen ja Sakari Mannisen rinnalla.

Rantanen kuuli iltapäivällä Lehkosen tekemästä hahmotelmasta.

– ”Arsi” on meidän molempien hyvä kaveri, niin varmaan senkin takia hän haluaisi nähdä, että pelaisimme samassa vitjassa. Valmennus tekee kuitenkin päätökset. Pitää muistaa, että jos kemiaa haluaa kehittää, niin kyllä siihen tarvitaan vähän enemmän kuin pelkästään neljä peliä, Rantanen pyöritteli.

Rantanen jakoi myös kuvaavan paljastuksen kulissien takaa. Potentiaaliset ketjuvaihdokset eivät ole nousseet millään tavalla esille valmennuksen suunnalta.

– Jos jotain muutoksia tarvitsisi tehdä, niin voi hyvin olla, että silloin kyseltäisiin vähän näkemyksiä ja niin edelleen. Ei tuolla ole ollut mitään siihen liittyvää, Rantanen kertoi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

”Onneksi jatketaan”

Rantanen on pelannut turnauksen alun Leijonien viime kevään MM-kultamitalistien Mannisen ja Hartikaisen kanssa yhdessä. Kolmikko on väläytellyt, mutta mitään ilotulistusta ei olla vielä nähty.

Kolmikosta Manninen ja Hartikainen ovat pelanneet pitkään yhdessä. Rantanen ikään kuin liittyi niin sanottuun "valmiiseen yhdistelmään", missä hän on saanut totutella siihen, miten Hartikainen ja Manninen pyörittävät kioskia.

– Nyt on alkanut vähän huomaamaan sitä, että mitä he tykkäävät tehdä kiekon kanssa. ”Härski” (Hartikainen) on todella hyvä suojaamaan kiekkoa, kun taas Manninen ei yleensä pidä pikkumustaa hirveän kauaa hallussaan. Hän laittaa kiekon yleensä maalin taakse Härskille ja rulla lähtee pyörimään sieltä. Itse koitan vähän lukea ja ennakoida, että mitä seuraavaksi tapahtuu. Vähän niin, että jos Härski heittää jonkun katolleen siellä maalin takana, niin olisin itse vapaana ja sitä kautta voisi rakentua hyvä maalipaikka. Onneksi jatketaan nyt samoilla ketjuilla, minkä myötä kemia tulee vain paremmaksi ja paremmaksi, Rantanen kuvaili ja linjasi oman kantansa.

– Meillä on ollut paljon hyökkäysaikaa, mutta meidän pitää käydä läpi vähän sitä, että miten voisimme olla vielä vaarallisempia. Pyörimme hyökkäysalueella 45 sekuntia, mutta emme aina ihan hirveästi pääse paikoille. Tuo on parannuksen kohde, Rantanen jatkoi.

Rantanen on iskenyt tähän mennessä neljään otteluun tehot 0+4. Vaikka hänen otteissaan ei ole ollut sen suurempaa kritisoinnin aihetta, moni odottaa enemmän, minkä myös Rantanen itse ymmärtää.

– Kroppa tuntuu hyvältä, eikä tässä ole mitään. Kiekkoa reppuun vain. Toki, ei tänne ole tultu sillä ajatuksella, että pitäisi tehdä vaan mahdollisimman monta maalia. Tänne on tultu voittamaan pelejä. Kyllä ne maalit tulevat, jos ovat tullakseen. Jos niitä ei tule, niin sitten tehdään muut asiat niin hyvin, että voimme voittaa, Rantanen niputti.

Leijonien turnaus jatkuu perjantaina iltapäiväottelulla Unkaria vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat