Leijonien konkarin oma maalihana on tukossa, mutta päätti mieluummin auttaa kaverilleen merkkipaalun – ”Varmasti olisin voinut itsekin vetää”

Useista maalipaikoista huolimatta yhä ilman maalia jääkiekon MM-kisoissa jatkava Veli-Matti Savinainen ei nähnyt tarpeelliseksi korjailla tilastoaan Ison-Britannian pelatessa ilman maalivahtia. Hän tarjoili tyhjän maalin edessä kiekon ensimmäisen arvokisamaalinsa tehneelle Kristian Kuuselalle.

Savinainen kävi lähellä maalintekoa myös Leijonien 5-0-voitossa brittejä vastaan. Loppuminuuteilla vastustaja otti 0-3-tilanteessa maalivahtinsa pois, jolloin Savinaisen ketju rynnisti vastahyökkäykseen.

Tilanne oli jo vääjäämättä johtamassa Savinaisen maaliin, mutta hän päätti vielä heittää kiekon Kuuselalle. Tämä kiitti ja napautti ensimmäisissä MM-kisoissaan arvokisakaukaloiden avausmaalinsa. 36-vuotiaalle Tapparan ikonille hetki oli paljon isompi kuin se olisi ollut viidensiä MM-kisojaan pelaavalle Savinaiselle.

– Noo, varmasti olisin voinu iteki vetää, mutta näin tällä kertaa paremmaksi syötön, Savinainen totesi lyhyesti ottelun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat