Leijonien konkarin oma maalihana on tukossa, mutta päätti mieluummin auttaa kaverilleen merkkipaalun – ”Varmasti olisin voinut itsekin vetää”

1:07
Kristian Kuusela teki uransa ensimmäisen MM-kisamaalin Veli-Matti Savinaisen epäitsekkäästä esityöstä.

Useista maalipaikoista huolimatta yhä ilman maalia jääkiekon MM-kisoissa jatkava Veli-Matti Savinainen ei nähnyt tarpeelliseksi korjailla tilastoaan Ison-Britannian pelatessa ilman maalivahtia. Hän tarjoili tyhjän maalin edessä kiekon ensimmäisen arvokisamaalinsa tehneelle Kristian Kuuselalle.

Savinainen kävi lähellä maalintekoa myös Leijonien 5-0-voitossa brittejä vastaan. Loppuminuuteilla vastustaja otti 0-3-tilanteessa maalivahtinsa pois, jolloin Savinaisen ketju rynnisti vastahyökkäykseen.

Tilanne oli jo vääjäämättä johtamassa Savinaisen maaliin, mutta hän päätti vielä heittää kiekon Kuuselalle. Tämä kiitti ja napautti ensimmäisissä MM-kisoissaan arvokisakaukaloiden avausmaalinsa. 36-vuotiaalle Tapparan ikonille hetki oli paljon isompi kuin se olisi ollut viidensiä MM-kisojaan pelaavalle Savinaiselle.

– Noo, varmasti olisin voinu iteki vetää, mutta näin tällä kertaa paremmaksi syötön, Savinainen totesi lyhyesti ottelun jälkeen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja