SM-liigasensaatio Joona Ikonen, 24, osui nyt Leijonissa – Teemu Hartikaisen ihmetemppu hämmästytti: "Ihan älytön yritys!"

Video: Leijonat hävisi Ruotsille, Teemu Hartikainen säväytti upealla rankkarillaan

Jääkiekon SM-liigassa syyskaudella peräti 16 maalia nakuttanut Joona Ikonen sai nyt hanat auki myös A-maajoukkuepaidassa. Ilves-hyökkääjä onnistui maalinteossa lauantain Suomi–Ruotsi-ottelussa. Ikonen jäi monttu auki seuraamaan, kun Teemu Hartikainen veivasi hämmästyttävän tempun rankkarikisassa.

Ikonen, 24, teki A-maajoukkuedebyyttinsä torstaina Helsingissä. Vielä silloin, Tshekkiä vastaan, avausuuni jäi odottelemaan itseään.

Lauantaina taivas aukeni. Ikonen vastasi Leijonien 2–2-tasoitusmaalista.

– Sain hyvän syötön takatolpalle ja siinä oli aika tyhjä maali edessä. Ei ollut hirveän vaikea homma tehdä siitä, Ikonen avasi tilannetta MTV Urheilulle.

– Maalinteko on hienoa hommaa. Tuli hyvä fiilis, Ikonen myönsi perään.

Leijonat koki lopulta tappion, kun Ruotsi oli rankkareiden jälkeen parempi lukemin 4–3.

– Puolustimme vähän huonosti ja he pääsivät tekemään pari maalia ihan puolustusalueen keskeltä. Tasainen peli kaiken kaikkiaan, Ikonen analysoi.

Ottelun voittomaalikilpailussa nähtiin melkoisia käänteitä. Ikonen itse oli lähellä maalintekoa, kun Ruotsin maalivahti Anders Lindbäck venyi juuri ja juuri hänen laukauksensa eteen.

Sitten estradille asteli Teemu Hartikainen. Viime kevään olympiavoittaja ja MM-kultamitalisti tempaisi käsittämättömän veivin, joka häkellytti niin paikalla ollutta yleisöä kuin Leijonien pelaajia.

– Ihan älytön yritys! Ei ollut kaukana, että se olisi mennyt maaliin. Ylivoimaisesti hienoin rankkari, mitä olen ikinä nähnyt, Ikonen hämmästeli.

Leijonien turnaus päättyy sunnuntaina, kun vastassa on Sveitsi.

Lue myös:

    Uusimmat