Leijonien kiekkohistorian merkittävä paikka aiotaan jyrätä – NHL-seuralle kaavaillaan hulppeaa 375 miljoonan areenaa

NHL-seura Calgary Flamesin kotiareena Scotiabank Saddledome aiotaan jyrätä maan tasalle. Flamesille kaavaillaan hulppeaa uutta kotipyhättöä.

Scotiabank Saddledome rakennettiin vuonna 1983, ja ikä alkaa jo näkyä. Areenalla on merkittävä osa myös Suomen kiekkohistoriassa.

Suomi saavutti Calgaryn olympialaisissa 1988 ensimmäisen arvokisamitalinsa, kun Leijonat otti sensaatiomaisen hopean. Suomi pelasi turnauksen otteluistaan seitsemän Saddledomessa, muun muassa 3-1-voitto Kanadasta ja 2-1-voitto Neuvostoliitosta irtosivat Saddledomessa.

Calgaryn kaupunki ja Flamesin omistajat ovat päässeet sopimukseen siitä, että osapuolet maksavat puoliksi uuden, arviolta 550 miljoonan Kanadan dollarin (noin 375 miljoonan euron) monitoimiareenan. Kaupunki saisi uuden areenan omistajuuden sataprosenttisesti.

Asiaa on valmisteltu jo reilu vuosi ja nyt on päästy selvästi eteenpäin. Calgaryn kaupunginvaltuusto äänestää asiasta ensi maanantaina. 

– Mennään suoraan asiaan, tämä on hyvä sopimus Calgarylle, kaupungin pormestari Naheed Nenshi sanoi, aivan kuin viestinä asiasta päättävälle valtuustolle.

Saddledomen purkaminen maksaa kaupungille viitisentoista miljoonaa Kanadan dollaria (noin 10 miljoonaa euroa).

Uuden 19 000 henkeä vetävän areenan rakennustyöt alkavat aikaisintaan vuonna 2021.

Lähde: CBC

Lue myös:

    Uusimmat