Leijonien ex-valmentaja Doug Shedden makasi sairaalassa hengenvaarassa, kun puhelimeen tuli onnittelusoittoja: "Se oli pelottavaa"

Suomessa HIFK:ta, Jokereita ja Leijonia valmentaneen Doug Sheddenin elämässä on ollut paljon iloista aikaa, mutta myös hetkiä, jolloin häntäkään ei ole hymyilyttänyt. Sydänkohtaus oli pysäyttää kaiken. 

Shedden valmensi viimeistä sopimuskauttaan Sveitsin Zugissa vuonna 2014. Hän vietti aikaa yksin Floridan kodissaan, kun vaimo oli vielä Sveitsissä. 

Shedden oli huomannut jo jonkin aikaa, ettei kaikki ole kohdallaan. Energiat olivat vähissä ja portaiden nousu hengästytti. 

Oli hänen 53. syntymäpäivänsä, huhtikuun 29. päivä. Rinnassa alkoi tuntua valtavaa kipua, mutta hän pysyi tajuissaan ja pystyi hakeutumaan itsekseen sairaalaan. 

Diagnoosi tuli nopeasti. Sydänkohtaus. 

– Olin hengenvaarassa. Se oli pelottavaa, Shedden sanoi MTV Urheilun haastattelussa. 

"En tiedä olinko kova vai tyhmä"

Suomessa HIFK:ta, Jokereita ja A-maajoukkuetta valmentanut Shedden makasi sairaalan sängyssä, kun hänen puhelimeensa tuli syntymäpäiväonnitteluita. Sheddenin oli keskeytettävä onnittelulaulu ja kerrottava, että nyt on juhlatunnelma kaukana. 

Valtimotukos saatiin avattua leikkauksella. 

– En tiedä olinko kova vai tyhmä, Shedden hymähtää ja tarkoittaa sitä, ettei reagoinut väsymysoireisiina aiemmin. 

Sen jälkeen ongelmia ei ole ollut, ja Shedden tuntee itsensä terveeksi. Hän on yrittänyt olla stressaamatta jääkiekosta vähemmän. 

– Viihdyn hyvin täällä Ingolstadtissa, ja joukkueella on hyvät omistajat. Tämä on työläiskaupunki, se sopii minulle. 

Lue myös:

    Uusimmat