Leijonille murskatappio Jyväskylässä – Ruotsi tylynä, Suomi tuhlaili

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat koki torstaina murskatappion Jyväskylässä, kun Ruotsi oli parempi lukemin 4–0.

Leijonat hallitsi kenttätapahtumia erityisesti ensimmäisen kaksikymppisen aikana. Ainoa maali meni kuitenkin Ruotsille, kun Oscar Fantenbergin viivakuti painui pömpeliin.

Toisessa erässä iso kuva tasoittui. Ruotsin johto kasvoi, kun Lukas Vejdemo naulasi 0–2- ja Tim Heed painoi kahden miehen ylivoimalla 0–3-osuman.

Sinipaitainen Suomi tuhlaili paikkoja oikein urakalla pelin aikana. Kolmannessa erässä Pontus Andreasson painoi vielä kiekon tyhjiin.

Leijonat kohtaa Ruotsin peräti neljästi putkeen MM-kisojen alla. Tällä viikolla ohjelmassa ovat Suomen pelit Jyväskylässä ja Mikkelissä (perjantai). Ensi viikolla karavaani suuntaa Ruotsin puolelle.

Jääkiekon kevään MM-kisat alkavat 10. toukokuuta Tshekin Prahassa ja Ostravassa.