Leijonille tappio Ruotsin EHT-turnauksen päätösottelusta – Robert Leino aiheutti pientä kiusaa Tre Kronorille

Videolla juttua Leijonien sunnuntain Ruotsi-ottelusta.

Leijonat koki sunnuntaina tappion, kun se hävisi Malmössä Ruotsille 1–3. Vaikka Leijonat oli paukuttanut kovaa jälkeä Ruotsin EHT-turnauksen aiemmissa otteluissa, nyt hanat meinasivat jäädä pahemman kerran jumiin.

Ruotsi siirtyi johtoon jo avauserän puolessa välissä. Asialla oli Theodor Lennström, joka osui ylivoimalla.

Tre Kronorin johto kasvoi toisessa erässä. Ensin Hardy Häman Aktellin laukaus painui Suomen maalivahdin Juha Jatkolan selän taakse.

Ratkaisun makua alkoi tulla ajassa 29.14, kun Dennis Rasmussen löysi maalille vapaaksi jääneen Anton Bengtssonin. 3–0.

Leijonien hyökkääjä Robert Leino aiheutti pientä kiusaa Ruotsille, kun hän latasi kiekon verkkoon kolmannen erän viimeisellä sekunnilla. Ruotsille kuitenkin 3–1-voitto.

Ruotsi oli myös oman EHT-turnauksensa ykkönen. Se otti kolmesta ottelusta seitsemän pistettä.

Leijonat oli toinen viidellä pisteellä. Suomi voitti torstaina Sveitsin voittomaalikilpailun jälkeen 6–5 ja lauantaina Tshekin 6–1.

A-maajoukkueen kausi jatkuu huhtikuun lopulla, kun Suomi kohtaa Vaasassa ja Porissa Tanskan. Tämän jälkeen ohjelmassa on Tshekin EHT-turnaus, minkä jälkeen kevään MM-kisat lähtevät käyntiin Tampereella ja Latvian Riiassa.