Leijonat-luotsi Jukka Jalonen ei suostunut hehkuttamaan liikaa kärkipelaajien onnistumisia – "Huomenna varmaan joku muu on framilla"

Leijonien kärkipelaajat onnistuivat heti komeasti, kun Suomi avasi MM-kisataipaleensa 3-1-voitolla Kanadasta. Päävalmentaja Jukka Jalonen ei halua nostaa liikaa yksilöitä esille.

Suomi aloitti MM-kisansa erinomaisesti. Vahvasti ottelun aloittanut Leijonat avasikin maalihanat avauserässä, mutta toinen erä oli Suomelle hankala. Jalonen oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

– Hyvä taistelu. Ensimmäinen erään oli varsinkin erittäin hyvä alku. Toisessa oltiin vähän vaikeuksissa, mutta kolmanteen saatiin puhtia ja uskoa. Hieno peli kaikin kaikkiaan, Jalonen summaa ottelua.

– Roiskimme liikaa toisessa erässä, mutta toinen erä on välillä vaikea kovaa joukkuetta vastaan.

MM-kisojen ensikertalaiset Kevin Lankinen, Arttu Ilomäki ja Kaapo Kakko olivat näkyvässä roolissa Leijonien MM-avauksessa. Avainpelaajien joukkoon kaavailtu kolmikko sai tärkeitä onnistumisia heti avausottelussa. Jalonen painotti ottelun jälkeen, että kyseessä on kuitenkin joukkuepeli, eikä halunnut nostaa ketään ylitse muiden.

– Kaikkihan täällä pelaa Suomi-paidassa Suomelle. Huomenna varmaan joku muu on framilla. Ei tässä kannata nostaa yksilöitä niin hirveästi esiin. Tämä on viimeisen päälle hyvä joukkue. Kaverit tekevät töitä toinen toisen eteen viimeiseen asti, Jalonen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat