Leijonat-legenda Teppo Numminen seurasi uransa ensimmäisissä olympialaisissa Matti Nykäsen ylivoimaa – ”Hän ansaitsi kaiken menestyksen”

Suomen jääkiekkoikoni Teppo Numminen pelasi uransa ensimmäiset olympialaiset Calgaryssä. Samoissa kisoissa valokeilaan astui Matti Nykänen, joka tyhjensi palkintopöydän kolmen olympiakultansa turvin.

Menestyksekäs puolustajalegenda Numminen on edustanut Suomea neljissä olympialaisissa. Nuori puolustaja selvitti tiensä uransa ensimmäisiin olympialaisiin Calgaryssä vuonna 1988. Suomi nappasi turnauksessa upeasti hopeaa, mutta suurimpiin otsikoihin nousi kuitenkin Matti Nykänen. Numminen muistelee tällä viikolla edesmennyttä Nykästä lämmöllä.

– Matti oli lapsuuteni idoli. Hän oli hieno urheilija. Itselle ensimmäiset olympialaiset oli Calgaryssä ja Mattihan oli ihan ylivoimainen siellä. Hienot muistot hänestä, Numminen muistelee MTV Urheilulle.

Nykänen saalisti urallaan muun muassa neljä olympiakultaa ja viisi maailmanmestaruutta. Periksiantamattomana puolustajana tunnettu Numminen arvostaa suuresti Nykäsen tietä huipulle.

– Hän oli kova harjoittelemaan ja teki paljon työtä menestyksen eteen. Ei mikään tullut vain sattumalta. Hän ansaitsi kaiken menestyksen, minkä hän sai kovalla työllä.

Lue myös:

    Uusimmat