Leijonat-hyökkääjä mahdollisista maalijuhlista Iso-Britanniaa vastaan – "Ihan sama, voitetaanko 1-0 vai 9-0"

Leijonat kohtaa jääkiekon MM-kisojen perjantain iltaottelussa Iso-Britannian. Altavastaajana otteluun lähtevä Iso-Britannia on pelannut turnauksessa ailahtelevasti. Välillä joukkue on ottanut tylyjä murskalukemia ja välillä taistellut urhoollisesti. Leijonien Veli-Matti Savinainen ei turhia puntaroi mahdollisen maalijuhlan suhteen.

Saksaa ja Yhdysvaltoja vastaan Iso-Britannia taisteli hienosti, sillä kolmanteen erään mentäessä, on se ollut vain maalin päässä vastustajastaan. Kanadaa ja Tanskaa vastaan puolestaan Iso-Britannia hävisi tylyin murskalukemin. Henkinen valmistautuminen on isossa roolissa otteluun lähdettäessä. Savinaisen mielestä valmistautumisessa ei tarvitset tehdä muutoksia.

– Sillä samalla tavalla hoidetaan valmistautuminen, kuten kaikissa muissakin otteluissa. Mennään niillä omilla tietyillä rutiineilla. Tässä turnauksessa ei voi lähteä aliarvioimaan ketään. Jokainen on varmasti ansainnut paikkansa näiden 16 parhaan maan joukossa. Kova ottelu on varmasti tulossa, Savinainen sanoo. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Britannia perjantaina 17.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Kanada tehtaili kahdeksan ja Tanska yhdeksän osumaa Iso-Britannian verkkoon. Savinaiselle murskalukemilla ei ole väliä.

– Maalit ja syötöt ruokkivat jokaisen itseluottamusta. Niitä on aina kiva tehdä. Ihan sama kuitenkin, voitetaanko 1-0 vai 9-0, kunhan tulee voittoja, Savinainen toteaa.

Savinainen sanoo, että Leijonien pitää puolustaa hyvin, sillä Iso-Britannialla on ollut myös kaksi tiukempaa ottelua, joissa se on ollut mukana vielä kolmannessa erässä. Omasta roolistaan joukkueessa Savinainen kertoo, että se on sama kuin aina ennenkin.

– Yritän tuoda sitä aktiivisuutta, riistää ja raastaa. Totta kai sitä odotetaan, että teen tulosta, kun pelaan ylivoimalla. Maaleja on tehty ylivoimalla, mutta ei ole vielä osunut omalle kohdalleni. Eiköhän ne vielä osu, kun turnaus etenee, Savinainen kertoo.

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi ​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat