Leijona-ikoni Nummelin varoittaa: Sveitsiläisillä kärkkymistaito syntymästä saakka

Yli kymmenen vuotta Sveitsin pääsarjaa pelanneen entisen Leijona-puolustajan Petteri Nummelinin mukaan jääkiekon MM-kisojen torstain puolivälierästä Suomi-Sveitsi ei tule puuttumaan vauhtia. 

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Jutun pääkuvan videolla C Moren asiantuntija Petteri Nokelainen kertoo nykyjääkiekon erityisvartioinnista.

Petteri Nummelinin mukaan sveitsiläinen pelityyli on vuosien saatossa kehittynyt. Vauhdin lisäksi sinne on saatu lisää myös taitoa.

- 20 vuotta sitten kun sinne lähdin, peli oli pelkkää vauhtia. Järki niin sanotusti puuttui, mutta he ovat saaneet nyt sitäkin peliin mukaan.  Sveitsistä on moni pelaaja lähtenyt myöhemmin NHL:ään ja sieltä on tullut aikamoisia pelaajia takaisin, muistelee Nummelin MTV Sportin haastattelussa. 

Entinen Leijona-tähti voitti Sveitsin pääsarjatason koko runkosarjan pistepörssin kaudella 2002-2003, jolloin 43:ssa ottelussa HC Luganon riveissä pelannut suomalaispuolustaja iski tehot 18+39.  Puolustajien pistepörssejä useamman kerran voittaneen Nummelinin mukaan sveitsiläisillä ihan omanlainen ’’kärkkymistaito’’.

 - Sveitsillä on hyvin liikkuva ja luisteleva joukkue,  joka pystyy pelaamaan vaarallista vastahyökkäyspeliä. Niillä on syntymästä saakka ollut sellainen oiva ’’kärkkymistaito’’. Toivon että ne pystyisivät sitä Suomea vastaan käyttämään, sitten saataisiin todella huikea ottelu, Nummelin toivoo.

Vastustajan vaarallisuudesta huolimatta, vuoden -95 kultamitalisti on vaikuttunut MM-turnauksen Leijonista.

- Jos ei Sveitsi saa heti alkuun tuurimaalia, en usko että Suomella tulee olemaan mitään hätää. Isoja maita vastaan peli on ollut hyvännäköistä, sitä on ollut hauska katsella. Suomella on voittava nuoriso, millä on voittava kulttuuri – ei paljon hätkähdetä mistään, Nummelin toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat