Entinen Leijona-valmentaja tietää Suomen aseen kuolemanpelissä: "Sveitsi pitää saada paineen alla pulaan"

Viimeiset kymmenen vuotta Sveitsissä jääkiekkovalmentajana toiminut Waltteri Immonen pitää Suomea ennakkosuosikkina puolivälieräottelussa Sveitsiä vastaan.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Katso videolta, kuinka Sveitsin Kevin Fiala yritti ilmaveiviä Ruotsi-ottelussa.

Immosen mielestä Sveitsi on ottelussa haastajan roolissa.

- Suomi on ihan selkeä ennakkosuosikki. Jos ajattelee sitä, kuinka hyvin Suomi pelasi USA:ta ja Kanadaa vastaan ja nyt lisäksi on edessä kuolemanpeli, missä jokainen pelaaja on taatusti täysillä henkisesti ja fyysisesti mukana, niin kyllä Suomen pitäisi tämä peli voittaa, Waltteri Immonen sanoi MTV Sportille.

Sveitsin pääsarjassa EV Zugissä vuodesta 2008 apuvalmentajana toiminut Jokeri-ikoni on nähnyt läheltä Sveitsin jääkiekon tason nousun ja tietää, ettei Leijonilla ole helppo ottelu edessään.

- Helppoja pelejä ei ole tässä vaiheessa turnausta olemassakaan. Paljon on puhuttu, että Sveitsillä on paras nippu kasassa vähään aikaan MM-tasolla. Oli iso juttu Sveitsille, että he saivat Roman Josin ja Kevin Fialan Nashvillestä. Lisäksi Sveitsillä on Nino Niederreiter. He ovat joukkueen suurimmat nimet, mutta ei Sveitsillä kuitenkaan ole samalla tavalla maailmanluokan pelaajia kuin Suomella. Ei sinnepäinkään, sanoo Immonen, joka kuului Leijonien valmennustiimiin kaudella 2016-2017.

- Mutta Sveitsillä on paljon nopean pelin yksilötaitoa. Sveitsin liigassa mennään usein tuhatta ja sataa päädystä päätyyn, mutta peli ei välttämättä ole kovin organisoitua, jos vertaa sitä SM-liigakiekkoon, Immonen toteaa.

”Waden” mielestä maalivahtipeli on erittäin suuressa roolissa, kun Suomi ja Sveitsi kamppailevat jatkopaikasta.

- Kyllä maalivahtipelin täytyy olla ihan timanttia tämmöisessä yksittäisessä pelissä, jossa pelin voi varastaa yksikin pelaaja. Harri Säteri on näyttänyt, että sekin osasto on Suomella kunnossa.

- Sveitsillä on iso kysymys kumman maalivahdin he laittavat maaliin Suomea vastaan. Leonardo Genoni ei ole ollut aivan yhtä hyvässä vireessä kuin aiemmin ja AHL:stä tulleella Reto Berralla ei ole paljoa pelejä alla. Itse laittaisin Genonin maaliin.

Immonen tietää minkälaisin konstein Suomi saa Sveitsin vapisemaan.

- Koko viisikon paineistus on sellainen ase, jota Suomen pitäisi pystyä Sveitsiä vastaan käyttämään. Sveitsi pitää saada paineen alla pulaan. Suomen liike riittää siihen varmasti. Suomi liikkuu hienosti joukkueena siten, että puolustajat tukevat vahvasti hyökkäyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat