Lehtipaljastus: Gerard Piqué suhmuroi jättimäiset rahat Espanjan jalkapallopomon kanssa

Espanjalaislehti El Confidencial on saanut haltuunsa asiakirjoja ja äänitteitä, jotka paljastavat jalkapallotähti Gerard Piquén ja Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajan Luis Rubialesin käärineen taskuihinsa jättitulot Super cupin pelaamisesta Saudi-Arabiassa.

El Confidencialin tietojen mukaan Piquén omistama Kosmos-sijoitusyhtiö sai kymmenen prosentin osuuden peräti 240 miljoonan vuosittaisesta järjestelymaksusta, joka vei Espanjan Super cupin välierät ja loppuottelut Saudi-Arabian Riadiin kuudeksi vuodeksi.

FC Barcelonan topparin tehtävänä oli toimia välittäjänä vuonna 2019 käydyissä neuvotteluissa. Myös Espanjan jalkapalloliitto RFEF otti kymmenen prosentin siivun eli 24 miljoonaa euroa.

Lehden mukaan Piqué sopi asiasta RFEF:n suoraan Rubialesin kanssa tavattuaan tämän vuoden 2019 Espanjan liigan mestaruusjuhlissa Camp Noulla. El Confidencial on saanut haltuunsa myös äänitteitä kaksikon välisistä keskusteluista. Niissä Piqué muun muassa kertoi käymiensä neuvotteluiden perusteella, ettei Real Madrid suostuisi pelaamaan Supercupin otteluita Espanjan ulkopuolella alle kahdeksalla miljoonalla eurolla.

– Jos kyse on rahasta, ja (Real Madrid) haluaa kahdeksan miljoonaa euroa, niin heille ja FC Barcelonalle maksetaan myös kahdeksan miljoonaa, niin muut (kaksi joukkuetta) saavat kaksi ja yksi miljoonaa euroa. Se tekee 19 miljoonaa euroa, ja te liitossa saatte kuusi miljoonaa, Piqué laskeskeli keskustelussa.

– Voisimme vaatia Saudi-Arabialta enemmänkin sanomalla, että muuten Real Madrid ei ehkä tulisi. Se olisi parempi kuin (finaaliturnauksen) järjestäminen Espanjassa, jolloin ette tienaisi edes kolmea miljoonaa euroa. Ajattele sitä, Piqué painotti.

Lopulta Rubialesin 15. syyskuuta 2019 lähettämässä ääniviestissä käy ilmi Saudi-Arabian kanssa syntynyt sopimus.

– Hienosti toimittu ”Geri”, enkä puhu nyt mahtavasta ottelusta ja maalista eilen. Viittaan siihen faktaan, että sopimus Saudi-Arabian kanssa saatiin allekirjoitettua. Kiitos kaikesta, ja olen täällä mitä tahansa tarvitsetkin, Rubiales kiitteli.

Lehden tietojen mukaan Piquén Kosmos-firma ei kuitenkaan koskaan saanut rahojaan suoraan RFEF:ltä välttääkseen jalkapallon eettisten säännösten suoran rikkomisen.

Lähteet: El Confidential, Marca

Lue myös:

    Uusimmat