Savonlinna suosittelee Uudellamaalla tai Kemi-Tornion alueella käyneiden lasten pysyvän poissa koulusta – karanteeniaika 2 viikkoa

Tämän takia lapseni ei mene kouluun – kolme äitiä kertoo perustelunsa 2:42
Katso yllä oleva video: Tämän takia lapseni ei mene kouluun – kolme äitiä kertoo perustelunsa.

Savonlinnan kaupunki suosittelee, että pääkaupunkiseudulla tai Kemi–Tornion alueella käyneet lapset eivät osallistu peruskoulujen lähiopetukseen tai varhaiskasvatukseen kahteen viikkoon matkalta palaamisen jälkeen.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä antoi suosituksen viime viikolla. MTV Uutisten tietojen mukaan kaupunki tiedotti tapauksesta oppilaiden vanhempia Wilma-viestillä.

Katso yllä oleva video: Tämän takia lapseni ei mene kouluun – kolme äitiä kertoo perustelunsa.

– Valmiusjohtoryhmä kaupunginjohtajan johdolla suosittaa, että oppilas/lapsi, joka on ollut matkalla pääkaupunkiseudulla tai Kemi-Tornio alueella, ei osallistuisi lähiopetukseen/varhaiskasvatukseen kahden viikon aikana matkalta palaamisen jälkeen, vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppisen allekirjoittamassa viestissä sanotaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kaupunginjohtaja Janne Laine kertoo asiasta aiemmin uutisoineelle Itä-Savolle sähköpostitse, että suosituksella pyritään suojelemaan väestön terveyttä huomioiden paikallinen tilannekuva, jossa Savonlinnan alueella taudin eteneminen on pysähtynyt ja tautia ei esiinny.

Laineen mukaan suosituksen tarkoituksena on muun muassa vähentää koronatartunnan riskiä koulukuljetuksissa.

Itä-Savo lisäksi kertoo, että Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosterin vs. johtajaylilääkäri Jaana Luukkosen mukaan Sosteri ei ole osallistunut Savonlinnan kaupungin antaman suosituksen valmisteluun.

Luukkonen sanoo lehdelle, että Sosterin näkemys on, että suosituksella ei ole lääketieteellistä perustetta eikä suositus perustu tartuntatautilakiin eikä valtakunnallisiin suosituksiin.

Lue myös:

    Uusimmat