Lehti: Ruotsissa rikollispomot sopivat "Kurdiketun" savustamisesta

Jengijohtajat haluavat estää Majidia rekrytoimasta uusia nuoria, kertoo Svenska Dagbladet.

Ruotsalaisen jengijohtajan, "Kurdikettu" Rawa Majidin auktoriteetti huojuu nyt pahasti rikollispiireissä, kirjoittaa Svenska Dagbladet -lehti tänään.

SD:n tietojen mukaan kymmenen rikollisverkostojen johtohahmoa, joiden kanssa Majidin on onnistunut aiemmin luomaan liittolaisuuksia, järjestivät salaisen tapaamisen savustaakseen Majidin ulos.

Tapaamisessa rikollispomot sopivat katkaisevansa Majidin yhteyden nuoriin, jotka ovat toteuttaneet rikoksia hänen käskystään. Lehdelle puhuneen lähteen mukaan tarkoitus on estää Majidia rekrytoimasta uusia nuoria.

Jengit käyttävät järjestelmällisesti alaikäisiä väkivallantekoihin näiden saamien kevyempien tuomioiden vuoksi. Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson on kutsunut näitä nuoria "lapsisotilaiksi jengisodassa".

– Jos useat rikollisverkostot lopettavat aseisiin tarttumisen puolestasi, kuinka pystyt enää rekrytoimaan (uusia ihmisiä), lähde totesi SD:lle.

Majid itse majailee Turkissa

Kansainvälisesti etsintäkuulutettu Majid itse majailee Turkissa, ja hänen saamansa Turkin kansalaisuus on toistaiseksi suojannut häntä Ruotsiin palauttamiselta.

Majid tosin voi menettää Turkin kansalaisuutensa, koska häntä vastaan on Turkissa käynnissä oikeusjuttu. Häntä epäillään väärien asiakirjojen esittämisestä Turkin viranomaisille kansalaisuutta hakiessaan.

Turkkia on kuitenkin myös syytetty jengirikollisen suojelemisesta, ja opposition Deva-puolueen kansanedustaja on esittänyt kysymyksen hallitukselle asiasta Turkin parlamentissa.

Lue myös:

    Uusimmat