Mainos

Lehti: Kiinalaisperhe kertoo Saksan junahyökkäyksen alkuhetkistä – uhreilla yhä vakavia päävammoja

Saksassa tapahtuneessa junahyökkäyksessä loukkaantunut kiinalaisperhe on kuvaillut hongkongilaiselle sanomalehdelle kauhun kokemuksiaan, kun 17-vuotias nuori oli hyökännyt junaan kirveen ja veitsen kanssa.

Haastattelu on annettu Hong Kongissa toimivalle Apple Daily Newspaperille. Haastattelusta kertoo The Local -nettisivusto.

Saksassa toissa iltana 17-vuotias mies hyökkäsi junaan ja haavoitti viittä ihmistä, joista neljää vakavasti. Aikaisemmin miehen on kerrottu olevan kotoisin Afganistanista, nyt viranomaiset ovat sanoneet, että hyökkääjä saattaa olla sittenkin kotoisin Pakistanista.

Lehdelle puhuneen kiinalaisen Yau-perheen vanhin tytär Sylvia kertoo, että hänen vanhempansa loukkaantuivat hyökkäyksessä, koska suojelivat hänen sisarensa poikaystävää.

– Alun perin hyökkääjä oli hyökkäämässä sisareni poikaystävää kohti. Kun isäni ja äitini näkivät tämän, he yrittivät estää teon ja loukkaantuivat, Sylvia kertoo.

Sylvia Yau kertoo, että hänen 62-vuotias isänsä ja sisaren poikaystävä ovat molemmat sairaalahoidossa vakavien päävammojen takia. Sisar Tracy ja heidän äitinsä loukkaantui myös hyökkäyksessä. Sylvian 17-vuotias veli ei loukkaantunut. Kiinalaisperheen lisäksi junan ulkopuolella loukkaantui vakavasti nainen, joka oli ulkoiluttamassa koiraansa. 17-vuotias hyökkäsi tämän kimppuun, kun oli pakenemassa junasta. Poliisi ampui lopulta hyökkääjän.

Hyökkäyksen motiivin epäillään olevan ääri-islamistinen. Isis on sanonut olleensa teon takana. Isis julkaisi muun muassa videon eilen liittyen hyökkääjään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.