Isis julkaisi videon Saksan junahyökkääjästä – tunnustautuu Isisin taistelijaksi

Äärijärjestö Isis on julkaissut videon, jolla Saksan eilisen junahyökkäyksen tehnyt nuorukainen kertoo olevansa Isisin taistelija ja suunnittelevansa hyökkäystä.

Isis kertoi aiemmin tänään hyökkääjän kuuluneen äärijärjestön taistelijoihin.

Baijerin osavaltion sisäministerin Joachim Herrmannin mukaan tiistaina ei ollut minkäänlaista näyttöä siitä, että miehellä olisi ollut kytköksiä islamistiverkostoon.

Sen sijaan mies vaikuttaa radikalisoituneen äskettäin itse, Herrmann sanoi uutiskanava ZDF:n mukaan. Kotietsinnässä hyökkääjän huoneesta löytyi käsinmaalattu Isisin lippu.  

17-vuotias afganistanilaistaustainen mies hyökkäsi kirveen ja veitsen kanssa ihmisten kimppuun paikallisjunassa Würzburgin kaupungissa. Hyökkäyksessä haavoittui neljä ihmistä, joista yksi oli tiistaina kriittisessä tilassa. Kaikki kuuluvat samaan Hongkongista kotoisin olevaan kiinalaisperheeseen.

Poliisit ampuivat hänet kuoliaaksi hyökkäyksen päätteeksi.

Sijoitusperheen asukki

Hyökkääjä oli tullut Saksaan turvapaikanhakijana Afganistanista ilman perhettään yli vuosi sitten. Hän oli asunut sijoitusperheessä läheisessä Ochsenfurtin kaupungissa viimeiset kaksi viikkoa.

Herrmannin mukaan nuorukaisen tunteneet paikalliset kuvailivat miestä rauhalliseksi ja tasapainoiseksi.  

Hyökkäyksen tapahtuessa poliisin erikoisyksikkö sattui olemaan lähialueella ja pystyi puuttumaan tilanteeseen nopeasti.

Uutistoimisto DPA:lle puhuneen silminnäkijän mukaan juna näytti "teurastamolta", koska lattia oli veren peitossa.

Hyökkäys saattaa johtaa poliittisten jännitteiden kiristymiseen Saksassa, joka otti viime vuonna vastaan liki 1,1 miljoonaa turvapaikanhakijaa.

Mies haavoitti kirveellä useita junamatkustajia Saksassa 0:41

Lue myös:

    Uusimmat