Lehti: Joe Bidenin virkaanastujaisiin viime hetken muutoksia – "Väkivallan uhka läsnä"

FBI julkaisi kuvia Washingtonin mellakoiden putkipommitekijästä – ratkaisevasta vihjeestä luvassa jättipalkkio 0:34
Katso video: Washingtonin hyökkäyksen aikana kaupungista löytyi kaksi putkipommia. Tätä miestä FBI jahtaa.

Vallansiirto Washingtonissa etenee turvallisuusuhan alla. Politico-lehti kertoo, että virkaanastujaisten harjoitukset on jouduttu siirtämään tulevalta sunnuntailta.

Joe Bidenin virkaanastujaisia varjostava väkivallan uhka on johtanut konkreettisiin muutoksiin vallansiirron alla.

Sunnuntaiksi kaavaillut presidentin virkaanastujaisten harjoitukset on siirretty maanantaille, kirjoittaa politiikkaan keskittyvä Politico-lehti.

Myös Joe Bidenin saapuminen Washingtoniin virkaanastujaisia varten on kokenut kolauksen. Vannoutuneena junankäyttäjänä tunnettu Biden ei saavukaan kodistaan Wilmingtonista junalla, kuten oli aiemmin kaavailtu.

Biden on matkustanut junalla Washingtonin ja Wilmingtonin välillä koko 36-vuotisen poliittisen uransa ajan.

Virkaanastujaisista huolehtiva komitea tai turvallisuusviranomaiset eivät ole kommentoineet muutoksia tai yksilöineet uhkaa, jonka takia muutokset nyt tehtiin.

FBI on aiemmin varoittanut aseellisista mielenilmauksista, joita on suunnittelilla virkaanastujaisten alla kaikkien 50 osavaltion pääkaupunkeihin sekä Washingtoniin. Pelkona on, että kongressirakennuksen valtaus oli vain lähtölaukaus kansannousulle.

Tuhansia sotilaita Washingtonissa

Biden sai keskiviikkona tilannekatsauksen turvallisuustilanteesta FBI:ltä, salaiselta palvelulta ja kansallisesta turvallisuudesta vastaavilta viranomaisilta.

– Kansakunta on saanut kuulla viikkona kongressihyökkäyksen jälkeen lisää terroristisesta ja väkivaltaisesta uhasta demokratiallemme, Bidenin vallansiirtoa hoitava tiimi kommentoi.

– Lisäväkivallan uhka on läsnä tulevina päivinä sekä pääkaupunkiseudulla että kaupungeissa kautta maan. Tämä on haaste, jonka valittu presidentti ja hänen tiiminsä ottaa erittäin vakavasti.

Yhdysvaltoja järkytti 6. tammikuuta väistyvän presidentin Donald Trumpin lietsoma hyökkäys kongressiin, kun rakennuksessa oltiin virallistamassa Bidenin valinta presidentiksi. Viisi ihmistä kuoli levottomuuksien yhteydessä.

Washingtonissa 20. tammikuuta tapahtuvaa vallansiirtoa saapuu turvaamaan jopa 20 000 kansalliskaartilaista. MTV Uutiset seuraa tapahtumia tiiviisti.

Lue myös:

    Uusimmat