Mainos

Lehmä pääsi onnellisesti takaisin laitumelle – ammu on kunnossa, mutta väsynyt

Pelastuslaitos on saanut ojaan jumiutuneen lehmän takaisin pellolle Kouvolan Savistossa. Eläin näyttää olevan kunnossa, mutta väsynyt, kertoo ryhmänjohtaja Tommi Lautamatti Kymenlaakson pelastuslaitokselta.

Eläin oli ilmeisesti päätynyt ojaan epäonnisen lepotauon päätteeksi.

– Se on ilmeisesti nukkunut tai lepäillyt ojan penkalla, herännyt siitä ja horjahtanut, Lautamatti kertoo.Pelastuslaitos sai hälytyksen Savistolle noin 5.40 tänä aamuna. Lehmä oli juuttunut ojaan eikä päässyt sieltä omin voimin ylös. Eläin joutui ojaan luultavasti lepotauon päätteeksi.

Lehmä oli jumissa ojassa kotipeltonsa vieressä. Eläin nostettiin takaisin pellolle liinojen ja traktorin avulla. Tehtävä oli vaikea, koska lehmän takapää painaa paljon eikä eläintä voi kunnolla nostaa, koska esimerkiksi sen pötsi vahingoittuu herkästi.

Ojaan jumiutunut lehmä painaa noin 500–600 kiloa, pelastuslaitos arvioi. Lehmä ei päässyt ojasta omin avuin, koska ojan pohjalla on paljon risukkoa.

Alkuviikosta Salossa liki tuhatkiloinen sonni oli jumissa purossa yli yön. Hälytys pulaan joutuneesta sonnista tuli pelastuslaitokselle maanantaina illalla, ja omistajan mukaan se saatiin purosta tiistaina iltapäivällä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.