Mainos

Lehdistön ja Mediahubin työehtosopimuskiistaan ratkaisu – lomaoikeudesta pidettiin kiinni

Lehdistön työehtosopimuksesta on saavutettu neuvottelutulos, tviittaa Journalistiliitto. Journalistiliitto pääsi asiasta sopuun työnantajapuolen Medialiiton kanssa.

Journalistiliiton valtuusto käsittelee neuvottelutulosta perjantaina.

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho ilmoittaa Facebookissa, että lehdistön lomaoikeudet säilyvät neuvottelutuloksen mukaan ennallaan. Palkankorotukset ovat yleisen tason mukaiset. Kilpailukykysopimus pysyy voimassa vielä alkavan sopimuskauden.

Tes-neuvottelutulos saatiin tänä iltana lehdistön lisäksi myös Mediahub Helsingille, joka tuottaa uutisia MTV:lle. Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo, että Mediahubin ratkaisu on tasoltaan yleisen linjan mukainen.

Sekä Journalistiliiton että työnantajaa neuvotteluissa edustaneen Paltan hallinnot päättävät Mediahubin neuvottelutuloksen hyväksymisestä perjantaina.

Lomaoikeus hiersi

Media-alan palkansaajilla ja työnantajilla on ollut eriäviä näkemyksiä lomista ja palkankorotuksista. Medialiitto on korostanut, että alan taloudellinen tilanne on heikko.

Työnantajapuoli toi neuvottelupöytään aluksi esityksen, joka olisi heikentänyt lehdistön nykyisiä lomaoikeuksia. Toimittajalla on oikeus 4–6 viikon lomaan vuodessa riippuen siitä, kuinka pitkään on ollut media-alalla ja millaista työtä tekee. Lisäksi kertyy viiden päivän talviloma.

Marras-joulukuun vaihteessa ovat umpeutumassa lehdistön toimittajien työehtosopimuksen lisäksi muun muassa kustannustoimittajien sekä Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden sopimukset. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.