Legendaarinen Renault-malli palaa markkinoille liki 30 vuoden jälkeen – valmistetaan samassa tehtaassa kuin alkuperäinen

Legendaarinen Renault 5 palaa markkinoille! 0:17
Katso videolta, miltä markkinoille palaavan Renault 5:n konseptiversio näyttää. Toivottavasti tuotantoversio kunnioittaa komean näköistä konseptia!

Ikoninen automalli on tulossa taas tarjolle.

Ranskalainen Renault on ilmoittanut tuovansa takaisin markkinoille legendaarisen Renault 5 -mallin. Tai ei tietenkään niitä ensimmäisen ja toisen sukupolven autoja, joita valmistettiin vuosina 1972–1996, vaan upouuden henkisen perillisen, jota voi mainiosti kutsua kolmannen sukupolven Renault 5:ksi.

Moderni Renault 5 on tätä päivää oleva täyssähköauto. Se on yksi niistä autoista, joilla ranskalaisyhtiö pyrkii kiipeämään astetta prameampaan luokkaan. 

Renault 5:n on määrä saapua myyntiin vuonna 2023. Artikkelin yläpuolelta löydät videon auton konseptiversiosta.

Ranskan autoteollisuuden kannalta on upea asia, että auto tullaan myös valmistamaan Ranskassa. Hallituksen puheenjohtajalla Jean-Dominique Senardilla oli ilo ilmoittaa, että tehtaaksi on valikoitunut sama Douaissa sijaitseva tuotantolaitos, jossa myös alkuperäistä vitosta valmistettiin. Yhtiön tavoitteena on rakentaa vuosittain 400 000 sähköautoa Ranskassa.

Douain-tehdas työllistää tänä päivänä noin 3 000 työntekijää, jotka vastaavat Talismanin, Scenicin ja Espacen valmistuksesta.

Renault 5:n kanssa samoista ostajista tulevat kilpailemaan muun muassa Peugeot e-208, ja Honda e, jotka kumpikin ovat jo markkinoille sekä Volkswagenin parin vuoden päähän huhuttu pikkusähkis ID.2.

Lähteet: Renault, Autocar

Lue myös:

    Uusimmat