Mainos

Legendaarinen pelikone raivostutti vanhempia 90-luvulla – pitivät aluksi vedätyksenä

Super Nintendo -pelikonsolin Pohjois-Amerikan julkaisusta on tänä vuonna kulunut 25 vuotta.

Yhdysvaltalaiset vanhemmat saivat vuonna 1991 esimakua nykyisestä trendistä, jossa pelikonsolit vaihdetaan uudempiin ja tehokkaampiin säännöllisin väliajoin.

8-bittinen Nintendo eli Nintendo Entertainment System oli 80-luvun suosituin pelikonsoli, joka myi kymmeniä miljoonia yksiköitä maailmanlaajuisesti. Yhdysvalloissa NES löytyi lähes joka kolmannesta kotitaloudessa kun Nintendo julkaisi sen 16-bittisen seuraajan, eli Super Nintendo Entertainment Systemin, vuonna 1991.

Kun SNES julkaistiin Yhdysvalloissa, oli kilpailija Sega MegaDrive ilmestynyt jo kaikkialla maailmassa. Nintendo ei voinut lykätä oman 16-bittisen konsolinsa julkaisua enää. Euroopassa SNES julkaistiin kuitenkin vasta 1992, mutta Japanissa jo vuonna 1990.

Vanhemmat eivät kaikki ymmärtäneet uuden konsolin tarkoitusta, vaikka lapset olivat jo vakuuttuneita uusien pelien ominaisuuksista. Itseasiassa vanhemmat pitivät konsoliuutuutta suorastaan vedätyksenä, jolla pyrittiin vain armotta rahastamaan kuluttajia.

Nykyajan pelaajille ja kuluttajille on itsestään selvää, että tietokoneiden, älypuhelimien ja pelikonsoleiden tekniikka päivittyy tasaisin väliajoin. Mutta SNESin julkaisu oli ensimmäinen kerta kun suuri yleisö joutui harkitsemaan vanhan pelikoneen ja -kirjaston päivittämistä uuteen.

Jatkuvista ja useista laitepäivityksistä tuli nopeasti arkipäiväistä, eikä niistä enää jaksettu kiivastua. Nintendo sai myös myöhemmin huomata, että osa kuluttajista vaihtoi vanhan Nintendon uuteen kilpailijan pelikoneeseen.

Vanhempien moitteista huolimatta Super Nintendot myivät hyvin 25 vuotta sitten. Vanhojen pelien vaihtaminen uuteen ei lopulta haitannut, koska uudet pelit tuntuivat tarpeeksi hyviltä.

Lähde: Wired

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.