Mainos

Kommentti: Super Marion pelaaminen on hauskaa mobiililaitteellakin

Super Mario Runin lähin vertailukohde on New Super Mario Bros. -pelisarja.

Super Mario pelien suola on iät ja ajat ollut pelaamisen kokonaisvaltainen hauskuus, joka välittyy pelaajille ikään katsomatta. Lisäksi Super Mario -peleistä on aina löytynyt lisähaasteita ja piilotettuja salaisuuksia kokeneemmille pelaajille. Hauskuus ja haasteellisuus kumpuavat pelien täydellisyyteen asti hiotusta ja tasapainotetusta ohjattavuudesta ja laajuudesta.

Joulukuun 15. ilmestynyt Super Mario Run toi Super Marion ensimmäistä kertaa Applen iOS-laitteille ja myöhemmin peli myös saadaan Android-laitteille. Tämä oli Nintendolle välttämätön valinta, sillä pelijättiläisen viimeisin kotikonsoli eli Wii U ei myynyt yhtä hyvin kuin edeltäjänsä Wii. Super Marion tuominen mobiililaitteille on helpoin tapa tavoittaa satunnaisemmat pelaajat – kenties myös osan niistä pelaajista, jotka aikoinaan innostuivat Wiin helpommin omaksuttavista ja kevyemmistä peleistä.

Uusi ympäristö eli suuren käyttäjäkunnan mobiililaitteet tuovat Nintendolle mukanaan haasteen: kuinka säilyttää Super Mario -pelien tärkein ominaisuus eli tasapaino hauskuuden ja haasteellisuuden välimaastossa. Super Mario Run on Nintendon oman kehitystyön hedelmä, joten peliltä pitääkin odottaa suunnattoman paljon. Ja jos peli kaipaa pelaajien antaman palautteen perusteella parannuksia, on mobiilipelien parissa totuttu myös korjaaviin päivityksiin.

Nintendo on nyt niellyt osan ylpeydestään ja suostunut julkaisemaan omia pelisarjojaan laitteelle, jotka eivät ole Nintendon itsensä valmistama. Jotta pelijätin ei tarvitsisi katua ratkaisuaan, täytyy pelin kiteyttää Super Marion idea mahdollisimman helposti omaksuttavasti, vaivattomasti nautittavaksi ja ennen kaikkea niin hauskaksi peliksi, että ihmiset haluavat maksaa Super Marion Runin pelaamisesta noin 10 euroa.

Lyhyen ensikosketuksen perusteella lähin vertailukohde Super Mario Runille on Nintendon DS-käsikonsoleilla ja Wiillä nähty New Super Mario Bros. -pelisarja. Uutuus on siis nykyaikainen sekä hauska, ihan oikea Super Mario -peli.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.