Leevi Meriläinen, 20, vakuutti Kärppien maalilla – Lauri Marjamäeltä kehut

0:54
Video: Leevi Meriläinen koppaa Pekka Jormakan rankkarin

Kalevankankaan keskiviikkoinen kiekkoilta Mikkelissä helpotti Kärppien tahmeutta. Kauden neljännen nollapelinsä ja ensimmäisen sellaisen vieraissa torjunut Leevi Meriläinen, 20, takasi oululaisille jääkiekkoliigan vierasvoiton maalein 4–0.

Kärppien tehomiehiä olivat 28 kiekkoa pysäyttäneen Meriläisen lisäksi ylivoimaosumista tehopisteensä keränneet puolustajat Topi Niemelä (1+1) ja David Rundblad (0+2). Meriläinen pysäytti kolme Jukurien Pekka Jormakan loistopaikkaa, yhden niistä rangaistuslaukauksesta.

– Se oli tärkeä torjunta. Muuten olisimme olleet vain maalin edellä päätöserän alussa. Pelissämme oli paljon hyvää. Vahvaa puolustamista ja kurinalaisuutta, kuten vain yksi jäähy osoittaa, hehkutti Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki.

Kyseessä oli vasta Kärppien toinen vierasvoitto yhdeksän viimeisimmän matkapelin aikana ja yleensäkin ensimmäinen kolmen pisteen potti kuuden viimeisimmän liigapelin nipussa.

– Tämä oli hieno kokonaisvaltainen voitto. Kuteja tuli hyvin, joten sain itseni heti peliin mukaan. Voitto helpottaa meitä todella paljon, kommentoi NHL-seura Ottawan lainamiehenä ensimmäistä liigakauttaan pelaava Meriläinen.

Jukurien nelossentteri Jarkko Immonen on jo nyt 40-vuotiaana Liigan vanhin pelaaja. Jukurit tiedotti pelin aikana Immosen ensi kauden kattavasta jatkosopimuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja