Pekka Jormakka laittoi Lapinlahden Linnut soimaan – Olli Jokinen iloitsi talkoolaisista

Alavireisesti vuodenvaihteessa miesten jääkiekkoliigassa esiintynyt Jukurit palasi perjantaina näyttävästi voittojen tielle. Mikkeliläiset löivät Kalevankankaalla Itä-Suomen luokkaretken aloittaneen Lukon maalein 5–3.

Kärkijoukkue Lukon verkkoon tehtiin viisi maalia vasta kauden kolmannen kerran, mutta tänä vuonna jo toistamiseen.

– Pelin vaade oli kova, kun kahden pisteen keskiarvolla painanut sarjakärki tuli vastaan. Kaikki pelaajat olivat tänään talkoissa mukana. Odotan, että kymmenellä pelaajalla on pukukopissa jääpussit ympäri kroppaa, painotti Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen.

Raumalaiset olivat pelinhallinnassa edellä prosenttilukemin 63–37 ja hyökkäysalueella vietetyssä ajassa jopa 22.02–11.15. Silti Jukurien puolustaja Niklas Peltomäen laukoma voittomaali nähtiin jo 21. minuutilla.

Jukurien maalilla torjui kuudennen liigaseuran tilastoihinsa saanut Markus Ruusu, joka pelasi vuonna 2022 vain kolme liigaottelua. Syksyllä yhden erän Kärpissä lainamiehenä torjunut Ruusu, 25, oli Jukureihin täksi kaudeksi saavuttuaan pitkään sairaslistalla.

Liigaotteluaan numero 300 pelannut Pekka Jormakka, 32, sinetöi kotivoiton 5–2-maalilla päätöserän loppupuolella. Sen jälkeen ämyreistä kaikui Jormakan maalilaulu, Lapinlahden Lintujen esittämä Sedät jaksaa heilua.