Lauttayhtiön pomo ymmällään, asuttu Hailuodon saari motissa: "Miesmuistiin ei ole näin matalaa vettä Perämerellä nähty"

– Tilanne on todella poikkeuksellinen, ei miesmuistiin ole näin matalaa vettä Perämerellä nähty, kuvailee MTV Uutisille Hailuodon meriveden mataluutta FinFerriesin turvallisuus- ja liikennejohtaja Pasi Roos.

Lauttaliikenne Hailuodon saarelle Oulun edustalla Pohjois-Pohjanmaalla on keskeytetty, tiedottaa Oulun tieliikennekeskus. Lautta ei liikennöi meriveden alhaisuuden vuoksi. Merivesi on laskenut yli metrin normaalikorkeudesta.

– Edes aluksen päällikötkään eivät muista tälläistä tilannetta, Roos jatkaa.

Lautta on ainoa liikenneyhteys mantereelle Hailuodon saarelta, jossa asuu hieman alle tuhat ihmistä.

– Hätätilanteen iskiessä täytyy hädän luonteen mukaan punnita tilannetta. Ketään ei tietenkään vaaraan jätetä. Alukseen kuitenkin tulee eri määrä eri painoisia (ajoneuvo)yhdistelmiä, niin silloin ei voida riskeerata, Roos selventää tilannetta.

Roosin mukaan tilanne korjaantuu jo iltapäivällä, jolloin vesi lähtee jälleen nousemaan.

–  Tilanteeseen vaikuttaa yhdistettynä ilmanpaine ja tuulen suunta. Näiden kahden yhdistelmänä vesi lähtee pakenemaan Perämereltä etelää kohti.

– Muita ongelmia tilanteesta ei johdu muuta kuin liikenteen keskeytymistä väliaikaisesti. Odotellaan että vesi lähtee uudestaan nousuun ja jatketaan normaalisti heti kun on mahdollista.

 

Lue myös:

    Uusimmat