Merivesi laski yli metrillä – ainoa liikenneyhteys noin tuhannen asukkaan Hailuodon saarelle keskeytetty

Lauttaliikenne Hailuodon saarelle Oulun edustalla Pohjois-Pohjanmaalla on keskeytetty, tiedottaa Oulun tieliikennekeskus. Lautta ei liikennöi meriveden alhaisuuden vuoksi.

Lauttaa liikennöivä FinFerries kertoo, että merivesi oli aamulla laskenut yli metrillä. Varustamon mukaan lautta saattaa aloittaa liikennöinnin vasta illalla.

Meriveden alhaisuudesta johtuva katkos on poikkeuksellinen, kertoo lautan päällikkö Timo Grönlund. Hän ei muista vastaavaa tapausta omalta 20-vuotiseltaan uraltaan. Yleensä lauttaliikennettä rajoittavat myrskytuulet.

– Meriveden korkeus on 1,15 metriä miinuksella, eikä se ole vielä ruvennut nousemaan. Kyllä veden pitäisi ainakin viisi senttiä nousta, että kevyillä kuormilla uskaltaisi ajaa.

Lautalla puolisen tuhatta päivittäistä käyttäjää

Lautta on ainoa liikenneyhteys mantereelle Hailuodon saarelta, jossa asuu hieman alle tuhat ihmistä. Grönlundin mukaan lauttaa käyttää keskivertopäivänä yhteensä 400–500 henkilöä matkoilla molempiin suuntiin.

– Kyllä ihmisiä aluksi kävi kysymässä tilanteesta, mutta enää ei ole juurikaan näkynyt ketään. Tieto on mennyt perille, kun olemme mahdollisuuksien mukaan tiedotettu ja sosiaalinen media toimii nopeasti, Grönlund kertoo Hailuodosta.

Lautta ei ole liikennöinyt lainkaan tiistain aikana. Tieliikennekeskus tiedotti liikenteen keskeyttämisestä hieman ennen neljää aamulla, noin tuntia ennen ensimmäisen vuoron lähtöä. 

Lue myös:

    Uusimmat