Lauttasaaren senioritalossa koronakuolemia tautiryppään seurauksena – asukkaista osa yhä sairaalassa

3:15
Näin senioritalon toiminnanjohtaja kommentoi puhjennutta koronarypästä viime kuussa.

Muutama Helsingissä sijaitsevan Lauttasaaren seniorikodin asukkaista on kuollut koronatartunnan saamisen jälkeen, seniorikoti tiedottaa.

Kaikkiaan seniorikodin asukkaista 31 todettiin koronavirustartunta. Heistä pieni joukko joutui sairaalaan, ja ennen puoltapäivää heistä hieman yli viisi oli vielä sairaalassa. Osan odotetaan kotiutuvan vielä tämän viikon aikana.

Koronatartunnan saaneista kuitenkin alle viisi kuoli taudin seurauksena. Hoitokoti ei henkilösuojan vuoksi tarkenna kuolleiden määrää.

– Esitämme menehtyneiden asukkaidemme omaisille ja senioritalon yhteisölle syvimmät osanottomme, senioritalo kirjoittaa tiedotteessaan.

Senioritalon henkilökunnasta kymmenellä on todettu koronavirustartunta.

Joulua odotetaan ”uuden arjen” oloissa

Senioritalon karanteeni päättyy ensi maanantaina, ja senioritalo tiedottaa tänään tarkemmin koronan jälkeisen ajan käytännöistä ja toimintataloista. Tällä hetkellä suositellaan ulkovierailuja tai hyvin lyhyitä rajattuja vierailuja sisätiloissa. Yleisiä tiloja tulee välttää ja noudattaa hyvää hygieniaa ja käyttää maskeja. Nyt olisi hyvä käydä kävelylenkeillä ulkona, toiminnanjohtaja Saija Toropainen kehottaakin.

Käytännössä myös tapaamisia senioritalon sisällä rajoitetaan ja esimerkiksi yhtäaikaisista henkilömääristä ja turvaväleistä pidetään tiukasti kiinni. Toropainen toteaa, että kaikesta huolimatta senioritalossa mennään joulua ja valoa kohti.

– Ihana asia on, että saamme joululaulua ja joulutervehdyksiä. Haluamme tuoda päiviin sisältöä ja uuden arjen mukaisesti sitä teemme, hän kertoo.

Senioritalossa on 107 asukasta ja he ovat iältään keskimäärin 87-vuotiaita.

1:39
Lauttasaaren senioritalolla on saatu nauttia laulusta koronasta huolimatta. Katso videolta, miten Maa on niin kaunis kajahtaa senioritalon pihalla.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja