Lauri Tilkanen näyttelee Tom of Finlandin rakastajaa: "Heti koekuvauksista lähtien klikkasi"

Lauri Tilkanen näyttelee tulevassa Tom of Finland -elokuvassa taiteilija Touko Laaksosen pitkäaikaista kumppania, Veli Mäkistä.

Näyttelijä Lauri Tilkanen kertoo, että hän on saanut rakentaa Tom of Finland -elokuvassa nähtävän hahmonsa pitkälti oman tulkintansa pohjalta.

Tilkanen näyttelee elokuvassa taiteilija Touko Laaksosen elämänkumppania ja muusaa Veli Mäkistä. Laaksonen ja Mäkinen olivat yhdessä 28 vuoden ajan.

– En tiennyt hirveästi hahmostani etukäteen, eikä itse asiassa kukaan muukaan. Yritin kaivaa taustatietoa, mutta kukaan ei oikein tiennyt hänestä mitään. Ainoa vastaus, jonka sain, oli, että Veli Mäkisellä oli niukka sivistys. Ja että hän oli tanssija, Tilkanen kertoo MTV.fille elokuvan kuvauspaikalla Helsingissä.

– Päätarina elokuvassa on vahva, ja sitä maailmaa on sivuhenkilönä helppo tukea.

Elokuvan pääosassa Touko Laaksosena nähdään näyttelijä Pekka Strang.

– Yhteistyö Pekan kanssa toimii todella hyvin. Heti koekuvauksista lähtien klikkasi. Hänen kanssaan on helppo tehdä töitä. Pekka on superammattilainen ja todella hyvä näyttelijä. Tulemme toimeen myös kuvausten ulkopuolella.

Touko Laaksonen tuli tunnetuksi lihaksikkaita miehiä esittäneistä piirroksistaan, jotka hän allekirjoitti nimellä Tom of Finland. Laaksosen taide on levinnyt laajasti ympäri maailmaa. Hänen kuvansa olivat osana vallankumousta seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

– Mielestäni tämä on tärkeä elokuva. Itselläni on myös ehkä hieman niukka sivistys, enkä tiennyt paljoakaan Touko Laaksosesta, enkä usko, että kovin moni muukaan tietää loppupeleissä hänen elämästään, Tilkanen miettii.

– Hän on yksi tunnetuimmista suomalaisista taiteilijoista, joka tiedetään maailmalla. Hänen tarinansa on tärkeä. Hän rikkoi rajoja 1950- ja 1970-luvuilla ja vei vähemmistöjen oikeuksia silloinkin eteenpäin. Minua ainakin kiinnostaa.

Tom of Finland -elokuvan on tarkoitus tulla elokuvateattereihin 24.2. 2017. Elokuvan ohjaa Dome Karukoski. Elokuvaa on kuvattu pitkin kevättä Ruotsissa, Espanjassa ja Saksassa. Myös elokuvan työryhmä koostuu pohjoismaisista tekijöistä.

Tilkanen uskoo, että elokuva tullaan ottamaan hyvin vastaan. Hän myös toivoo sen saavan kansainvälistä huomiota.

– Odotan mielenkiinnolla.

Touko Laaksosen elämästä kuvataan parhaillaan elokuvaa 2:15

Lue myös:

    Uusimmat