Lauri Tähkä 40 vuotta – katso kuvat vuosien varrelta

Lauri Tähkä juhlii tänään lauantaina 40-vuotissyntymäpäiviään.

Muusikko Lauri Tähkä, oikealta nimeltään Jarkko Suo, nousi nopeasti suursuosioon, kun hänen yhtyeensä Lauri Tähkä & Elonkerjuu teki läpimurtonsa vuonna 2006. Jo 1990-luvulla perustetun bändin tuona vuonna julkaistu Maailma on renki -albumi myi platinaa.

Yhtye lopetti toimintansa keväällä 2011, mutta jo kesällä bändin muut jäsenet ilmoittivat jatkavansa keikkailua Elonkerjuu-nimellä. Tähkä puolestaan lähti soolouralle ja on tähän mennessä julkaissut kaksi albumia.

Tänään 40 vuotta täyttävä Tähkä suhtautuu pyöreiden täyttämiseen rauhallisin mielin ja ilman sen kummempia kriisejä. Hän kokee, että vuosi on ollut tuottelias ja kuvailee 40 ikävuotta "hemmetin kivaksi ajaksi ihmisenä".

– Oman levyni lisäksi olen tehnyt tänä vuonna muun muassa kappaleen Paula Koivuniemen joululevylle. Kaikin puolin tämä on ollut aika tuottelias vuosi.

Tähkä ihailee pitkän uran tehneitä muusikoita, jotka jaksavat vielä kuusikymppisenäkin keikkailla ja uudistua jatkuvasti. Hän miettii itsekin aika ajoin omaa tulevaisuuttaan musiikkialalla.

– Välillä mietin, että kuinka minun mahtaa käydä. Jos yleisö haluaa yhä käydä keikoilla, niin varmasti sitä haluaa tehdäkin vielä pitkään. Nostan kyllä hattua niille, jotka kiertävät tuolla yli 60-vuotiaina, Tähkä selittää.

Katso kuvagalleria Lauri Tähkästä vuosien varrelta.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat