Kari Tapion poika isänsä juhlavuodesta: Ikävä nousee pintaan

Vuonna 2010 kuolleelta iskelmälegendalta Kari Tapiolta julkaistaan perjantaina albumillinen ennen julkaisematonta musiikkia.

Kari Tapion syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta.

Tapion poika Joona Jalkanen kertoo MTV.fi:lle, että juhlavuoden kunniaksi julkaistava Sydämeni lyö -niminen albumi sisältää ainutlaatuisen kattauksen suosikkiartistin musiikkia – ja ennenkuulemattomia tulkintoja ikivihreistä.

– Levyllä on esimerkiksi uusia sovituksia, livetaltiointeja ja ennen julkaisemattomia kappaleita isän uran varrelta, kuten My Way  ja Sateenkaaren tuolla puolen, Jalkanen avaa sisältöä MTV.fi:lle.

Levyn lisäksi juhlavuoden kunniaksi luvassa on myös lokakuussa käynnistyvä juhlakonsertti, joka kiertää noin 30 eri paikkakunnalla. Pieksämäellä puolestaan avataan Kari Tapio Paalupaikka Areena -museo.

–Siellä on näytillä ainutlaatuinen kokonaisuus faijan esiintymisasuja, soittimia, julisteita, julkaisuja ja kultalevyjä, Jalkanen kuvailee.

Jalkanen sanoo, että juhlavuoden kynnyksellä tunnelmat ovat ristiriitaiset. Kari Tapio kuoli sairauskohtaukseen joulukuussa 2010. 

– Toisaalta on todella hyvä fiilis näistä kaikista projekteista, mitä olemme juhlavuoden kunniaksi onnistuneet järjestämään. Mutta tottakai mieluummin juhlisin tätäkin merkkipaalua faijani kanssa, Jalkanen pohtii.


Jalkanen sanoo, että merkkipäivän kynnyksellä myös tämän vuoden huhtikuussa menehtynyt äiti Pia Viheriävaara on ollut mielessä.

–Äiti oli niin vahvasti mukana aina konserttikiertuejärjestelyissä ja muissa isän uran suunnittelupuuhissa. Äiti oli paras ystäväni ja ikävä on tietenkin kova. Mutta tiedän, että mutsi ja faija olisivat halunneet, että hommia jatketaan. Faija ja mutsi ovat kuitenkin hengessä mukana. Eteenpäin mennään hyvillä fiiliksillä, Jalkanen summaa.

Viisi vuotta sitten kuollut Kari Tapio sai uransa aikana yhteensä 21 kultalevyä, 8 platinalevyä ja yhden tuplaplatinalevyn. Iskelmä-Finlandian hän sai vuonna 2003. Lisäksi hänet valittiin Emma-gaalassa parhaaksi miespuoliseksi artistiksi vuosina 1999 ja 2005.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja