Lauri Markkasen tähdistöpaikasta huima linjaus Jazzin sisältä – "Huomisillasta tulee hauskaa"

3:48
Tulosruutu: Lauri Markkanen Utah Jazzin tehokkain Toronto-voitossa.

NBA-koripalloliigan tähdistöpelin vaihtomiehet julkistetaan torstai-iltana Yhdysvaltain aikaa, ja Lauri Markkanen antoi keskiviikkona viimeiset näyttönsä oman valintansa puolesta.

Suomalainen keräsi 28 pistettä ja 13 levypalloa, kun hänen joukkueensa Utah Jazz kukisti Toronto Raptorsin 131–128.

– En pitänyt kiirettä, olin kärsivällinen ja olin hiukan vahvempi pallon kanssa, Markkanen selvitti pelisuunnitelmaansa NBA:n nettisivuilla.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Markkasen pisteet syntyivät hänelle tällä kaudella tyypilliseeen tapaan erittäin tehokkaasti, sillä hän tarvitsi joukkueensa korkeimpaan pistesaaliiseen vain kolmetoista pelitilanneheittoa. Markkasen kolmoset upposivat tarkkuudella 4/9 ja vapaaheitot 10/10.

– Ensimmäiseksi on sanottava, että kukaan meistä ei toivo, vaan me odotamme, että Laurista tulee all star. Huomisillasta tulee hauskaa, Utahin päävalmentaja Will Hardy sanoi joukkueen nettisivuilla.

Utahin tulokassentteri Walker Kessler nimettiin tiistaina tähdistöottelutapahtuman nuorten kykyjen Jordan Rising Stars -otteluun, ja hän oli joukkueensa ykkönen levypalloissa (14) ja torjunnoissa (7).

Kesslerin torjuntamäärä oli hänen yhden ottelun NBA-ennätyksensä. Hän ylsi sataan torjuntaan 50 ottelussa, mikä on Jazzin seurahistorian toiseksi nopein vauhti 224-senttisen ihmisvuoren Mark Eatonin (1957–2021) jälkeen. Eaton ylsi sataan torjuntaan 48 ottelussa.

– Tämä oli hyvä voitto kovaa pelaavaa, todella fyysistä joukkuetta vastaan. Kuusi kaveria heitti vähintään kymmenen pistettä, mikä osoittaa aina, että moni kaveri onnistui. Me toteutimme pelisuunnitelmaa hyvin, liikutimme palloa mahtavasti ja loimme itsellemme kaudella, joka näyttää olevan täynnä tiukkoja pelejä, Hardy sanoi.

Utah on 53 runkosarjaottelun jälkeen länsilohkossa yhdeksäntenä 27 voitolla ja 26 tappiolla. Jazz pelaa seuraavaksi perjantaina Atlanta Hawksia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja