Lauri Markkasen siirto varmistui – hyvästeli Chicagon lämpimin sanoin

3:45
Lauri Markkanen siirtyy Cleveland Cavaliersin paitaan.

Suomalaiskoripalloilija Lauri Markkasen ura NBA-liigan maineikkaassa Chicago Bullsissa on ainakin tältä erää ohi. Cleveland Cavaliers vahvisti verkkosivuillaan hankkineensa 24-vuotiaan suomalaislaiturin riveihinsä.

Markkanen pelasi Chicagossa neljä kautta, mutta luisui lopulta pois Bullsin uuden urheilujohdon suosiosta. NBA:han seitsemäntenä pelaajana vuonna 2017 varattu suomalainen väläytteli osaamistaan etenkin toisella kaudellaan, mutta on kärsinyt urallaan myös useista loukkaantumisista.

Suomalainen kiitti Chicagoa ja takavuosien mestariseuraa Bullsia Instagram-tilillään.

–  Kiitos Chicago, sinulla on aina erityinen paikka minun ja perheeni sydämissä. Rakastin pelata ja asua tässä kaupungissa, tavata faneja ja kasvattaa perhettäni West Loopissa. Kiitos Bullsin organisaatiolle, että he ottivat riskin kohdallani ja auttoivat minua saavuttamaan yhden unelmistani, pelaamisen NBA:ssa, Markkanen kirjoitti.

–  Matkalle on mahtunut monia ylä- ja alamäkiä, hienoja hetkiä ja pettymyksiä, mutta en vaihtaisi tätä mihinkään. Nyt on uuden seikkailun aika. Cleveland, perheeni ja minä emme malta odottaa, että pääsen sinne ja voin alkaa töihin!

Cleveland uskoo Markkaseen

Yhdysvaltalaisen ESPN:n pelaajasiirtoihin perehtynyt toimittaja Adrian Wojnarowski kertoi perjantaina, että Markkasen sopimus Clevelandin kanssa on nelivuotinen ja arvoltaan 67 miljoonaa dollaria. Markkanen nousee sopimuksen myötä suomalaisen urheiluhistorian eniten tienaavien urheilijoiden joukkoon, sillä sopimus takaa jyväskyläläiselle keskimäärin 16,75 miljoonan dollarin eli noin 14,2 miljoonan euron vuosiansiot.

Markkasen saama rahapotti kertoo Clevelandin uskosta suomalaiseen.

–  Hän on todistanut kykynsä pelata useilla paikoilla. Uskomme, että hänen parhaat koripalloesityksensä ovat vasta edessä, Clevelandin GM Koby Altman sanoi seuran sivuilla.

Markkasen kaupassa oli mukana myös Portland Trail Blazers, joka antoi Chicagolle Derrick Jones juniorin ja ehdollisen ensimmäisen kierroksen varausvuoronsa. Cleveland lähetti Portlandiin Larry Nance juniorin ja antoi Chicagolle toisen kierroksen varausvuoron.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja