Koripallon mahtimaa nöyrtyi – Kanadalle historiallinen MM-mitali

Kanada kukisti koripallon miesten MM-kilpailujen pronssiottelussa Yhdysvallat lukemin 127–118. Kanada varmisti historian ensimmäisen MM-mitalinsa jatkoajan päätteeksi.

Kanadan Dillon Brooks hääri kentän tehokkaimpana ja pussitti 39 pistettä. Samalla hän tukki arvostelijoidensa suita pelitaidoillaan. Parkettien pahapoika on tunnettu kovista otteistaan NBA:ssa, mutta käsien käyttäminen sujuu myös pallojen pussittamisessa.

Kanada oli lähellä mitalia jo varsinaisella peliajalla, mutta Yhdysvaltojen Mikal Bridges tasoitti lukemat kolmen pisteen heitollaan 111–111:een 0,2 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Yhdysvallat on MM-historian menestynein maa viidellä kullalla, kolmella hopealla ja neljällä pronssilla, mutta jäi nyt mitalitta toisissa peräkkäisissä MM-kilpailuissa. Neljä vuotta sitten Yhdysvallat oli seitsemäs. Pronssimitalisti Kanadan aiempi paras sijoitus oli kuudes.

Saksa ja Serbia kohtaavat kello 15.40 alkavassa loppuottelussa, joka pelataan pronssiottelun tavoin Filippiinien Pasayssa.

Lue myös:

    Uusimmat